Skip to main content

Nog minimaal 3 jaar asielopvang in Stein

  • Afbeeldingen | Bronnen ©: rawpixel.com, google maps

De tijdelijke asielopvang aan de Dieterenstraat 7 in Stein wordt vanaf oktober 2024 omgezet in een duurzame opvang voor 72 asielzoekers, met een minimumduur van drie jaar. Momenteel worden op deze locatie 50 asielzoekers gehuisvest in geïmproviseerde onderkomens. De nieuwe opvang, die in samenwerking met lokale partners wordt gerealiseerd, zal menswaardiger zijn en beter passen in de groene omgeving.

Verbeteringen
De fysieke verbeteringen omvatten de bouw van een klein paviljoen achter het bestaande gebouw en de verwijdering van containerunits aan de voorkant. Het terrein krijgt een groen hek en het gebouw wordt opnieuw geschilderd. Deze aanpassingen veranderen weinig aan de omvang of hoogte van het pand, maar zorgen ervoor dat het gebouw beter in de omgeving past. Rechts ernaast ligt het gemeentehuis, links een parkeerplaats en er tegenover ligt het milieupark glas-groen-papier-plastic.

Veiligheidsregio Zuid-Limburg
Om overlast te beperken, blijft de gemeente Stein toezicht houden op de openbare orde en veiligheid rondom de opvanglocatie. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg is verantwoordelijk voor de veiligheid binnen de locatie en de begeleiding van de asielzoekers. Camerabewaking en andere veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. De verbouwing begint half oktober en zal drie tot vier maanden duren. Tijdens de renovatie verhuizen de huidige bewoners naar een alternatieve locatie in de regio.

De Veiligheidsregio is tevens verantwoordelijk voor de exploitatie, het onderhoud, en de zorg op de locatie, evenals de dagbesteding en het onderwijs voor de asielzoekers. De gemeente Stein zal geen financiële lasten dragen voor de opvang, aangezien gemaakte kosten worden doorbelast aan de Veiligheidsregio.

Open Dag
Voordat de nieuwe bewoners arriveren, wordt er een open dag georganiseerd waar geïnteresseerden de locatie kunnen bezichtigen en vragen kunnen stellen. De datum van deze open dag wordt later bekendgemaakt.

+ Lees ook De Limburger over asielopvang Stein ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien