Skip to main content
dakloos

454 dak- en thuisloze personen in Westelijke Mijnstreek

  • Afbeeldingen | Bronnen ©: rawpixel.com

In april 2024 bracht de ETHOS-telling in de Westelijke Mijnstreek 454 dak- en thuisloze mensen in kaart, waaronder 88 kinderen. Deze telling, uitgevoerd door 55 lokale maatschappelijke organisaties, biedt inzicht in de diversiteit van deze groep. Opvallend is dat niet alleen mannen zonder vaste woonplek zijn; naast 226 mannen zijn ook 125 vrouwen en 88 kinderen dakloos. Veel van hen kampen met psychische of gezondheidsproblemen, terwijl minder dan een kwart te maken heeft met verslavingsproblematiek.

De meeste dak- of thuislozen bevinden zich in Sittard-Geleen (289 personen, waarvan 44 kinderen), gevolgd door Stein (26 personen, waarvan 9 kinderen) en Beek (22 personen, waarvan 7 kinderen). Een klein aantal mensen sliep op straat, maar daarbij waren geen kinderen.

De uitkomst ondersteunt het Nationaal Actieplan Dakloosheid, dat streeft naar het beëindigen van dakloosheid in Nederland tegen 2030. De resultaten dienen als basis voor een regionaal uitvoeringsplan in de Westelijke Mijnstreek.

+ Brief aan raadsleden over onderzoek ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien