Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Raadslid Jack Meijers overleden

Elsloonaar en raadsnestor Jack Meijers is woensdagavond 8 april 2021 na een vrij kort ziekbed overleden. Jack is getrouwd met José Vaessen uit Meers en heeft 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Hij is sedert juni 1970 onafgebroken raadslid maar ook wethouder en loco-burgemeester geweest; eerst in Elsloo en na de herindeling in de gemeente Stein. Een politicus pur sang is niet meer. Wij condoleren zijn familie en wensen hen veel sterkte toe.

Met zijn 23 jaar was de toenmalige glaszetter in 1970 niet alleen het jongste raadslid van Limburg maar van heel Nederland. Zijn raadszetel kreeg hij overigens niet zonder slag of stoot; daar moest destijds de rechter nog aan te pas komen omdat een partijgenoot van de lijst Wagemans weigerde plaats te maken voor de met voorkeurstemmen gekozen Meijers.

Meijers jongste raadslid 1970
Limburgs Dagblad 4 juni 1970

In die ruim 50 jaar dienstbaarheid aan de gemeenschap is hij vier periodes wethouder geweest, een periode in Elsloo en de andere drie in Stein. Hij is mede-oprichter van politieke partij DOS geweest. Na politieke meningsverschillen met die partij heeft hij samen met Graad Coumans de politieke partij CMB (Communiceren Met Burgers) opgericht.

Jack Meijers stond bekend om zijn weergaloze dossierkennis waarbij met name financiële zaken zijn grote aandacht hadden. Hij was ook een sociaal mens en politicus; zwakkeren in de samenleving konden altijd een beroep op hem doen.

Debatteren kon hij als de beste: vasthoudend, recht voor z'n raap en vooral niet kort van stof. Omdat er wel meer van dat slag in de Steinse gemeenteraad zaten, kwam die raad daardoor wel vaker in het nieuws en niet altijd positief. De laatste jaren is men in rustiger vaarwater gekomen.
Zijn spreekkunsten deed hij wellicht op in zijn jonge jaren als microfonist bij tal van wielerwedstrijden. Naast de wielersport ging hem ook voetbal aan het hart.

Nadat hij eerst als glaszetter in loondienst was, richtte hij later zijn eigen bedrijf Glashandel Meijers op dat tegenwoordig door zijn zoon Dave gerund wordt. Zijn beide dochters zitten net als pa in de politiek; Chantal in Stein als raadslid voor CMB en dochter Fabiënne stond op de provinciale kieslijst van Forum Voor Democratie.

Artikel in De Limburger van 8 april 2021 >

Stein Lokaal interviewde Jack Meijers in juni 2020 bij gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum in de politiek.

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien