Skip to main content

HISTORIE

Vuilophaaldienst in Elsloo 1961

In 1961 wordt door de gemeente Elsloo een nieuwe vuilophaaldienst in werking gesteld. De hiervoor opgestelde instructie geven wij u onverkort weer. Het stuk geeft niet alleen inzicht in de oude en nieuwe wijze van ophalen maar ook in de omvang van het toenmalige Elsloo. De vuilstortplaats was overigens toen der tijd …….de Lindebergstraat, een prachtige diepe holle weg die hierdoor nu minder diep is. Ook dit geeft een beeld hoe men tegen het milieu aankeek.

L.S.

De nieuwe ophaaldienst voor huisvuil zal starten op donderdag 20 juli 1961, zodat
vrijdag 7 en 14 juli nog op de tot nu toe gebruikelijke manier huisvuil opgehaald zal worden.
Met ingang van donderdag 20 juli 1961 zal dan voortaan elke donderdag de ophaaldienst rondrijden volgens onderstaande route , zodat u na een paar weken precies weet om hoe laat de vuilniswagen bij u langs komt.

Alleen de door de gemeente Elsloo uitgereikte emmers mogen gebruikt worden. Andere emmers (al zijn deze van hetzelfde fabrikaat) worden niet opgehaald. Dit zou een doorbreking van de controle betekenen.

Wij raden u aan om de laatste keer dat nog met een open wagen het huisvuil wordt opgehaald, alles mee te geven wat u kwijt wilt, zoals de nu voor afval gebruikte kisten, emmers, wasteilen enz.

De nieuwe emmers moeten in volledig gesloten toestand worden buiten gezet. De emmers mogen dus niet zo vol gedaan worden, dat het deksel er niet volledig op kan.

Alleen afgesloten emmers passen op de roltrommelwagen en kunnen in gesloten toestand geledigd worden.

De ophaaldienst begint ’s morgens om 7.30 en volgt de volgende route:
Schutterstraat, Veestraat (over de overweg), Gellik, Daalstraat, Einde, Dries, Kaakstraat (tot Terhagerweg), Terhagen, vervolg Kaakstraat, Dorpstraat, Maasberg, Op de Berg, Julianastraat, Schoolstraat, Heirstraat, Past. Dubarstraat, Mgr Kerckhofstraat, Past. Daemenstraat, Past. Tissenstraat, Stationsstraat (van H. Hartbeeld tot Veestraat), Veestraat (tot overweg) *, vervolg Stationsstraat, Steinderweg, Koolweg, Dorine Verschureplein, Jurgensstraat, Charles de Geloesstraat, Dr Poelstraat, Bandkeramiekersstraat, Burg. De Witstraat, Joannes Riviusstraat, Burg. Van Mulkenstraat en Wijngaardstraat.

Burgemeester en wethouders van Elsloo,

De wethouder: J. Wouters
De Burgemeester: mr E.H.A. Meijer


* de hier bedoelde Veestraat tot aan de overweg is de huidige Spoorstraat.

oeg06101 

vuilophaaldienst anno 1910

Rommel Bord

vuilophaaldienst tegenwoordig

 

 

 

Laat reactieformulier zien