Skip to main content

ELSLOO

Knopen Lopen

Knopen Lopen vanaf 2025

  • Afbeeldingen | Bron: Carl Spitzweg, Public domain, via Wikimedia Commons/Microsoft Designer ©

 Geweldig nieuws voor alle wandelliefhebbers in Zuid-Limburg!
Tegen het einde van dit jaar wordt het plannen van je volgende wandeling een fluitje van een cent. Dankzij het nieuwe project genaamd "Knopen Lopen", wordt er een netwerk van wandelroutes opgezet door Zuid-Limburg; in totaal 1.900 km. Het initiatief ligt bij Visit Zuid-Limburg, de provincie en de Zuid-Limburgse gemeenten.

Je kent vast wel die traditionele wandelroutes met gekleurde paaltjes? Die maken plaats voor genummerde knooppunten die je door het prachtige landschap van Zuid-Limburg zullen leiden. De fietsknooppunten zijn inmiddels een groot succes.

Donderdag 14 maart 2024 werd het eerste routepaaltje onthult in Maastricht, waarbij de Steinse wethouder Gina van Mulken ook aanwezig was. In het najaar worden de routepalen op verschillende plekken geplaatst. Hierop komen QR-codes te staan waar je als wandelaar extra informatie krijgt, zoals een kaart van de omgeving. Begin 2025 kun je de route 'Knopen lopen Zuid-Limburg' gaan bewandelen.

Kosten voor partners
De kosten voor dit project worden geschat op zo'n 1,5 miljoen euro die worden betaald door de provincie en door de gemeenten in Zuid-Limburg. De aanleg staat gepland voor de tweede helft van het jaar. De wandelaars worden ondersteund met informatieborden, een speciale website en kaarten met allerlei thematische routes verwachten.

Stimuleren toerisme
Het belangrijkste doel van dit hele project is om het toerisme in Zuid-Limburg te stimuleren en het gemakkelijker te maken voor wandelaars om digitaal te navigeren. De ontwerpers van het project hebben volgens alles echt geluisterd naar de feedback van de lokale gemeenschap, wandel- en fietsclubs en natuurorganisaties.

Dus, vanaf 2025 kun je volop genieten van het prachtige landschap van Zuid-Limburg tijdens je wandelingen, allemaal dankzij Knopen Lopen!

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien