Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Onderhoud aan onverharde wegen in 2013

De Horsterweg in Catsop, mooier kan 'n holle weg bijna niet zijn....(foto Guus Peters)

In de week maandag 17 juni 2013 start de gemeente met groot onderhoud aan onverharde landwegen in de hele gemeente. De werkzaamheden duren uiterlijk tot vrijdag 28 juni aanstaande en worden uitgevoerd door Theelen Grondwerken BV. In het totaal komen ongeveer 26 wegen aan bod. In Elsloo betreft het de volgende landwegen:
Elsloo      Driekoulenweg
Catsop    Weg achter de weide
Catsop    Hokkelderweg
Catsop    Heuvels voetpad
Catsop    Horsterweg
Catsop    Geversdalweg
Catsop    Lindenbergstraat

In dit kader hebben wij wethouder Danny Hendrix gevraagd waarom enkele weken geleden een deel van de Lindenbergstraat geasfalteerd is. Waarmee het karakter van deze landweg voor eens en voor altijd naar de knoppen is geholpen. Het betreft het deel vanaf de Eyskensweg, langs fruittelersbedrijf Pijpers.

Wethouder Danny Hendrix: "De werkzaamheden waar u op doelt zijn uitgevoerd in het kader van het project IP Catsop. Dit project is tot stand gekomen in overleg met de klankbordgroep Catsop waar IVN Elsloo, LLTB en andere stakeholders bij betrokken waren. Tijdens twee informatie avonden zijn inwoners van de gemeente geïnformeerd over de uitvoeringsmaatregelen. Bijna alle inwoners van Catsop waren op die avonden aanwezig en waren voorstander van het asfalteren van de Lindenbergstraat. Er zijn verder overigens geen andere asfalt werkzaamheden meer aan landwegen gepland"

Werkzaamheden
Op diverse locaties wordt de bestaande constructie gefreesd en vervolgens opnieuw geprofileerd. Deze werkzaamheden kunnen eventueel tot overlast leiden. Geprobeerd wordt deze hinder zoveel mogelijk te beperken. De betreffende wegen zijn hoogstens één dag niet toegankelijk voor regulier verkeer met uitzondering van agrarische voortuigen. Op locatie worden verkeersmaatregelen getroffen.

Herstel wegprofiel
Het resultaat van de werkzaamheden is dat het oorspronkelijke wegprofiel hersteld wordt, zodat er weer gebruik gemaakt kan worden van deze landwegen.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien