Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Lintjesregen Elsloo in 2016

  • Afbeeldingen | Bron: nvt ©

Op 26 april 2016 zijn in Elsloo maar liefst 4 koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

MiaBusman Elsloo 2016

Mia Busman (76 jaar) werd geridderd vanwege haar vrijwilligerswerk in zorgcentra Aelserhof en La Famille en voor het vele werk dat zij verzet voor Buurtvereniging 't Dörp. Daarnaast is zij actief bestuurslid van Gehandicapten Organisatie Nederland. Proficiat en een fijne feestdag toegewenst! 


Mulfeta Halilovic (54 jaar) is onderscheiden voor haar tomeloze inzet voor de stichting Jeugdhulp BIH. Deze stichting helpt kinderen in haar vaderland Bosnië. Zij vluchtte in 1992 met haar kinderen voor de burgeroorlog in het voormalige Joegoslavië. Pas 2 jaar later werd het gezin herenigd met man en vader, die noodgedwongen in oorlogsgebied was achtergebleven. Čestitam i hvala vam za vašu posvećenost ! (proficiat en bedankt voor uw inzet)


Jac Knoben (70 jaar) is al meer dan 50 jaar lid van Fanfare De Maasgalm en actief in het uniformen- en instrumentenfonds. Voor "de fanfaar" organiseert hij ook de jaarlijkse, alom hoog aangeschreven Maasgalm Wandeltocht.

Verder is hij actief lid van Buurtvereniging Catsop. En kapel 't Bluuske staat er mede door zijn werk te pronken in het centrum van Catsop. Jac proficiat en gniet van een fijne dag onder de klanken van "de fanfaar"


Ook streekhistoricus Guus Peters (58 jaar) is geridderd en door de Koning benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

GuusPetersGuus is al ruim 25 jaar een grote steun en toeverlaat van het streekmuseum in Elsloo.
Naast zijn activiteiten voor het museum heeft hij jarenlang onderzoek gedaan naar de lokale geschiedenis van Elsloo en het Maasdal. Zijn bevindingen heeft hij in honderden pagina's gepubliceerd op deze website onder de rubriek “Historie”.

Ook heeft hij in 2012 de cultuurhistorische vereniging “Regiment Graaf d’Arberg” opgericht. Verder is hij ook bestuurslid van de vereniging “Aelserlei”, die zich o.a. bezighoudt met traditionele activiteiten zoals het jaarlijks plaatsen van de “Meiboom”.

Voor twee lokale geschiedkundige boeken “De stiefköppige Maaskentjers” en “Catsop” heeft hij de belangrijke lokale geschiedenis geschreven. Bij de Stichting “Eine Maaskentj” is hij nauw betrokken geweest bij de opnamen en uitbrengen van het Maaskentjleed, een modern volkslied voor de streek. Daarnaast is Guus ook maatschappelijk zeer betrokken en actief lid van het Oranjecomité en het Dorpsplatform Elsloo.

Geloof het of niet, maar hij ziet ook nog kans om (bijna) elke dag te klokken op het hoofdkantoor van DSM!

Guus, proficiat en bedankt voor je grote en belangeloze bijdrage aan deze website! 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien