Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Zorgnetwerk Elsloo

Op 19 januari 2023 hebben Zorgnetwerk Elsloo en gemeente Stein officieel een partner-overeenkomst ondertekend. 

Het zorgnetwerk in Elsloo ondersteunt de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen. Door de nauwe samenwerking tussen de professionals in de ouderenzorg kunnen kwetsbare ouderen uit Elsloo langer thuis in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Ze voelen zich meer begrepen en krijgen precies de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben.

“Wij bundelen al sinds 2012 onze krachten binnen dit netwerk. Door als gemeente deel te nemen in het netwerk kunnen ervaringen en resultaten mogelijk in de toekomst ook ingezet worden, wanneer er op andere plekken in de gemeente een zorgnetwerk ontstaat. Het is mooi om te zien hoe enthousiast de professionals (huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, wijkverpleegkundigen) en vrijwilligers uit het netwerk zich inzetten voor de ouderen in Elsloo. De samenwerking met Zorgnetwerk Elsloo draagt bij aan het behouden en verbeteren van de gezondheid en het welzijn van ouderen in Elsloo. En dat verdient aandacht!"  aldus wethouder Dassen.

Wil je voor jezelf of een ander uit Elsloo alles weten over dit zorgnetwerk?  Stap mee op de (zorg) cruiseboot via www.zorgnetwerkelsloo.com

zorgnetwerk elsloo 19.01.2023

13.03.2021

In het Limburgse Elsloo is sinds 2013 een interdisciplinair zorgnetwerk actief. Eind 2020 kreeg het netwerk internationale erkenning met de prestigieuze John Horder Team Award. Wat is het unieke van dit zorgnetwerk? Wethouder Hub Janssen en huisarts en bestuurder van het netwerk Loes van Bokhoven leggen het uit. Vakblad Movisie besteed er uitgebreid aandacht aan. Lees verder >

logo Zorgnetwerk ElslooVan Zorgnetwerk naar Dorpsnetwerk in corona-tijd…
Wie had aan het begin van 2020 kunnen denken dat onze wereld zo zou veranderen in korte tijd. Dankzij het ZonMw project Van Zorgnetwerk naar Dorpsnetwerk’ waren mooie stappen gezet om elkaar te leren kennen en tot een gezamenlijke aanpak te komen voor valpreventie en levensloopbestendig wonen in Elsloo. Toen kwam COVID-19 en werden we stilgezet. Dat duurt nu alweer een paar maanden.

Gaaf om te merken dat de spirit in het netwerk niet is verdwenen. Samen tegen corona – samen voor goede zorg aan de ouderen in Elsloo. We zitten nog middenin de crisis- en tegelijk ontstaat ruimte om dingen weer wat op te pakken. Elkaar live
ontmoeten als netwerk is nog toekomstmuziek. Maar we verkennen wat er wel kan en hoe we weer kunnen bouwen.
Deze nieuwsbrief is bedoeld om samen te delen: wat was de impact van de COVID-19 maatregelen op ons leven en werk? Hoe gaat het met ons?

We beginnen met enkele ouderen die bij het netwerk zijn betrokken. John Scholten gaf woorden aan de eenzaamheid die hij ziet bij ouderen:

Vanwege de corona heb ik niet veel contacten gehad. Maar ik heb een oud dametje een leuk half uurtje kunnen bezorgen. Bij AH blokkeerde ik een moment een gang, omdat ik iets uit het rek pakte. Ze zei: “doe maar rustig aan, meneer. Ik ben helemaal alleen dus alle tijd. Niemand wacht op mij.” Dus ben ik even met haar gaan praten en heb haar uitgenodigd een kopje thee te drinken. Dat iemand zo eenzaam kan zijn vind ik erg.
Groeten, John Scholten

Voor Jet Lancee en Corry op den Kamp kwamen de vrijwilligersactiviteiten in de Adviesraad van de Gemeente Stein stil te liggen. Deze zijn inmiddels weer opgestart. Lees de Nieuwsbrief verder als PDF >

Meer weten over het zorgnetwerk?
Ga naar www.medischcentrumelsloo.nl of neem contact op via zorgnetwerkelsloo@gmail.com
Bestuur: Loes van Bokhoven, John Snijders, Rob Seerden en Anneke van Dijk 

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien