Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Lintjesregen in 2020

  • Afbeeldingen | Bron: nvt ©

Op de vooravond van Koningsdag heeft het Zijne Majesteit weer behaagd lintjes uit te delen!

In Elsloo:
Roger Pepels (66) van de Stationsstraat is geridderd, wegens zijn werkzaamheden bij bouwbedrijf BAM, in het bijzonder zijn werk met leerlingen. Verder is hij geridderd voor zijn vrijwilligerswerk bij CV De Sajelaire, fanfare De Maasgalm, Festival Mundial en Stichting Gemeenschapshuis Elsloo.

In Stein:
Monique Baeten-Coenen (60) voor haar vrijwilligerswerk bij het Gehandicaptenplatform,  MS Vereniging, Stichting Gehandicapten Informatieproject Scholen, bij het MS-inloopcentrum van Zuyderland, bij de stichting GIPS en bij Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Wim Poeth (74) oud-notaris, voor zijn vrijwillige bestuursfuncties bij fanfare Juliana in Munstergeleen, buurtvereniging Norbertijnenstraat in Geleen, basisschool Kerensheide, de Nierstichting, het Diocesaan Sportfonds, schutterij Marcellinus & Petrus (Geleen), raad van toezicht Da Capo College, Vivantes, fanfare Les Amis in Stein, Probusclub Westelijke Mijnstreek en de stichtingen Restauratie Sint Martinuskerk Stein, Stichting Erfgoed Stein, SLOS, Bejaardenzorg Stein, Pater Carolus Houben, LGGI, Bondsschuttersfeesten Sint Joseph en Wijkcentrum Sint Joseph.

Herman Stijnen, vrijwilliger KBO Groot-Stein, stichting Seniorendag Stein, Partners in welzijn, DOP Nieuwdorp

In Urmond:
Huub Vaessen, oud-raadslid PvdA en vrijwilliger bij fanfare St. Martinus, Buurtvereniging, vrijwillige brandweer Stein, Rode Kruis, Sint Leendertmarkt, OJC De Kelder

Sanne en Yannick ontvangen eerste Steinse Jongerenlintje

Begin dit jaar is de gemeente Stein gestart met het Jongerenlintje. Het is een initiatief van de burgemeester samen met de Steinse Jongeren Adviesraad (SJAR) en is pilot voor twee jaar.
Naast de Koninklijke onderscheidingen zijn ook dit jaar twee jongeren in de leeftijd t/m 24 jaar in aanmerking gekomen voor een onderscheiding wanneer zij een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich op buitengewone wijze inzetten voor onze samenleving.

76 nominaties
Tijdens de campagne ‘Eer een toffe peer’ konden voordrachten tot 15 maart jl. worden ingezonden. De selectiecommissie ontving maar liefst 76 van deze nominatieformulieren. Veelal voor dezelfde persoon c.q. personen.
Deze commissie heeft zich gebogen over alle inzendingen en heeft aan de hand van de opgestelde criteria besloten om twee jongeren te decoreren. Deze jongeren zetten zich op zodanige wijze en belangeloos in voor anderen dat de commissie met de volle overtuiging van mening is dat juist zij een jongerenlintje verdienen. Zij komen voor deze waardering in aanmerking, omdat ze écht het verschil maken. Het gaat hierbij om de volgende twee toppers:

Sanne Smeets, 18 jaar uit Stein
Sanne zet zich al meerdere jaren in voor Stichting KiKa (ofwel; Stichting Kinderen Kankervrij). Deze stichting houdt zich bezig met het werven van fondsen met als doel vernieuwend onderzoek te kunnen verrichten op het gebied van behandeling en genezing van kinderkanker.

Sanne zamelt o.a. kinderkleding en speelgoed in die ze via social media (eigen Facebookpagina), beurzen of markten tegen een minimale vergoeding verkoopt. Ook bakt zij wafels met oud en nieuw en organiseert garageverkopen. De opbrengst van dit alles komt volledig ten goede aan de Stichting. Zij heeft met deze acties al heel wat geld weten op te halen. Sanne heeft zelfs haar lange haren laten afknippen en gedoneerd voor het maken van een pruik.

Yannick van Nuland, 10 jaar uit Elsloo
Hij zet zich met zijn jonge leeftijd al ruim 2 jaar in voor Bert Buis KinderTV in Maastricht. Bert Buis KinderTV heeft een eigen tv-studio in het ziekenhuis in Maastricht en maakt met en voor kinderen die als patiënt in het ziekenhuis verblijven een tv-programma. Men wenst kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Door de vele ziekenhuisopnames die Yannick heeft gehad is hijzelf kind aan huis geworden bij Bert Buis.

Yannick is op eigen initiatief een actie gestart om geld in te zamelen bij ondernemers voor de aanschaf van nieuwe materialen. Tevens maakt hij met regelmaat deel uit van de uitzendingen.
Daarnaast zet hij zich in voor Stichting De Opkikker. Deze Stichting biedt een ‘opkikker’ aan gezinnen met een langdurig ziek kind. Yannick draagt hier zijn steentje aan bij door het inzamelen van een oude gsm’s.

Sanne en Yannick: van harte gefeliciteerd en ga vooral door!

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien