Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Officiële opening Punt 39 op 26.09.2020

Op zaterdagmiddag 26 september a.s. zal de burgemeester van Stein, mevr. Marion Leurs-Mordang “Punt 39” openen.

Subsidies
Punt 39 is het nu geheel ingerichte gebouw van het Dorpsplatform Elsloo. De gemeente Stein stelde de voormalige bibliotheekruimte bij het Maaslandcentrum (Burg. Maenenstraat 39) voor dit gebruik ter beschikking. De gemeente verleende tevens een financiële bijdrage om de inrichting mogelijk te maken. Dat deden ook het Kansfonds en de Provincie Limburg.

Nadat diverse aanpassingen aan het gebouw hebben plaatsgevonden (o.a. plaatsing scheidingswanden) en het meubilair compleet is wordt nu verder vormgegeven aan de inloopfunctie van het gebouw. Gericht op ondersteuning van diverse doelgroepen. Kortom, de “Huiskamer van Elsloo” wordt geopend.

Punt39 500x172 medium res

Opening
De opening vindt plaats op burendag, zaterdag 26 september. Iedereen is vanaf 14.30 uur welkom. Op deze middag wordt ook het nieuwe activiteitenprogramma van het Dorpsplatform gepresenteerd. De plaastelijke artiesten Nena Spronkmans en Martinus verzorgen een optreden. Ook worden er enkele werken tentoongesteld van de Elsloose kunstenaars Ine van der Weijden, Ger Trienes en Erik Salden en foto’s van Marga Hondorp.

Punt39 500x172 medium res

Lopende aktiviteiten
Punt 39 is zes dagen in de week geopend, van maandag tot en met zaterdag. Het uitgebreide cursus- en activiteitenprogramma wordt er uitgevoerd. Wat gebeurt er zoal naast ontmoeting en samenkomen?

Op de woensdagmiddag vindt het Welzijnsspreekuur plaats. U kunt dan gratis advies krijgen van de medewerkers van PIW (maatschappelijke werk), MEE (gehandicaptenzorg), de stichting Mantelzorg, een medewerker van Zaam Wonen en een consulent WMO van de gemeente. Ook de plaatselijke wijkagent is vaak aanwezig.
Op de vrijdagochtend kunt u inlopen met al uw vragen over computer of laptop.
Op de zaterdagochtend kunt u terecht met vragen over uw mobiele telefoon of tablet. U krijgt dan gratis hulp en advies. Uw probleem wordt opgelost of u krijgt goede raad.
Op de dinsdagmiddag is er een knutselwerkgroep waar u creatief bezig kunt zijn.

Open Boekenkast
De Open Boekenkast en het Uitleenpunt van de Bibliotheek zijn nu elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en op de vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur open. Abonnees van de Bibliotheek kunnen bij het uitleenpunt hun geleende boeken inleveren en de via internet bestelde boeken ophalen.

Boeken die u niet meer nodig heeft kunt u naar de Open Boekenkast brengen, dan krijgen ze een zeer gewaardeerd tweede leven! Boeken en tijdschriften die er liggen kunt u gratis meenemen.
Ook kunt u er komen lezen in de boeken en tijdschriften die aanwezig zijn of kom gewoon gezellig een praatje maken met onze vrijwilligers of de andere aanwezigen. De koffie staat klaar.

Suggesties en vrijwilligers welkom
De werkgroep van het Dorpsplatform Elsloo vindt ook de mening en suggesties van de inwoners van Elsloo belangrijk. Hebt u een voorstel, laat het ons weten. Wilt u medewerker worden? Dat kan ook!
Voor nadere info, ook over het cursusaanbod, de andere activiteiten en de openingstijden zie: www.dorpsplatform-elsloo.nl

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien