Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Stein investeert €1,2 miljoen in sportparken

  • Afbeeldingen | Bron: facebook Haslou ©

De komende maanden worden twee sportcomplexen gerenoveerd. Dit betreft de velden bij sportcomplex ’t Hetjen in Nieuwdorp en bij sportcomplex Mergelakker in Catsop. Met een duurzame renovatie van beide sportparken wordt niet alleen tegemoet gekomen aan de wensen van de verenigingen, maar deze ligt ook in lijn met het Lokaal Sportakkoord. Met deze impuls voor de sportcomplexen is een investering van 1.2 miljoen euro gemoeid. De verwachting is dat komend najaar al gebruik gemaakt kan worden van de velden.

Sportcomplex ’t Hetjen
Bij ’t Hetjen worden de twee natuurgrasvelden gerenoveerd en voorzien van LED-veldverlichting. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid wordt het sportpark voorzien van een waterberging. Daarmee worden de natuurgrasvelden ’s zomers beregend. Door het realiseren van twee extra beachvolleyvelden en een tribune wordt het multifunctioneel gebruik van dit sportpark bevorderd en gestimuleerd.

Sportcomplex Mergelakker
In Catsop wordt één kunstgrasveld gerenoveerd, wordt één kunstgrasveld omgebouwd naar een natuurgrasveld en wordt één extra natuurgrasveld aangelegd. Ook hier worden de nieuwe velden voorzien van moderne drainagesystemen, automatische beregening en nieuwe lichtmasten met LED-veldverlichting.

Stap richting multifunctioneel gebruik
‘In dit soort renovaties gaan enorme bedragen om. Het zijn investeringen voor de lange termijn waardoor meerdere generaties sporters gebruik van kunnen maken van deze faciliteiten. We hebben dit renovatiemoment aangegrepen om samen met de betrokken verenigingen de gewenste stap te zetten in verbreding van het beweegaanbod door multifunctioneel gebruik én duurzaamheid’, zegt wethouder Gina van Mulken.

Omwonenden zijn per brief over de werkzaamheden geïnformeerd.

Foto: facebook Haslou

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien