Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Perfect voor de Kinderboekenweek: Tuinman Priknetel

Het nieuwe boek van de in Elsloo geboren schrijver Rik Peters is perfect voor de Kinderboekenweek van dit jaar.
 
Van 5 tot 16 oktober is het weer zover: de jaarlijkse Kinderboekenweek. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er talloze activiteiten rond kinderboeken. Op grote schaal haken bibliotheken, scholen, boekhandels en culturele centra hierop in. Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen!

Speciaal voor dat thema schreef de Limburgse kinderboekenschrijver Rik Peters (35) het boek Tuinman Priknetel, een griezelig én grappig verhaal over (uiteraard) een tuinman. Maar ook over onkruid, brandnetels en vleesetende planten. Het boek werd geïllustreerd door de Tongerse tekenaar Federico Van Lunter, met wie Peters al meerdere boeken maakte.

‘Al onze verhalen spelen zich af in het fantasiestadje Hellevorst,’ legt Peters uit. ‘In elk boek maken de lezers kennis met een inwoner óf een plek uit deze plaats. Langzaam maar zeker ontdekken ze zo echt een heel wereldje. Een akelig en vies, maar vooral ook erg grappig wereldje. Ook voor kinderen die doorgaans niet van lezen houden.’

Die aanpak slaat aan. Want de Hellevorst-reeks is een groot succes. Van het eerste boek, Hotel Habbekrats, zijn al meer dan tienduizend exemplaren verkocht. De titel werd bovendien vertaald naar het Pools en Oekraïens én verschijnt volgend jaar zelfs in Korea.
Ook Tuinman Priknetel is waarschijnlijk weer een schot in de roos. Door de gekke personages, de grappige situaties, de eenvoudige zinnen en de tientallen illustraties is het boek een echte aanrader. Zéker in de Kinderboekenweek.
 
Tuinman Priknetel verschijnt bij Clavis Uitgeverij en is geschikt voor lezers vanaf 7 jaar. De boeken van Rik Peters zijn te koop bij de betere boekhandel en online.

Rik Peters covers 2022

boven: de kinderboeken van Rik Peters met illustraties van Frederico van Lunteren

Over Rik en Federico
Griezelig grappig! Dat is de beste omschrijving van schrijver Rik Peters en illustrator Federico van Lunteren. In hun jeugdboeken bouwen ze een eigen universum, waarbij je eerst naar het puntje van je stoel wordt gebracht … om er dan lachend vanaf te vallen! Met meer dan 200 illustraties en meer dan 500 grappen brengen Rik en Federico iedereen aan het lezen!

Rik Peters is geboren en getogen in Elsloo, in respektievelijk de Bandkeramiekersstraat en St. Catharinastraat, maar woont nu in Geleen. Hij studeerde Journalistiek en Nederlands. Behalve als auteur van kinderboeken werkt hij als freelance wetenschapsjournalist en redacteur. 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien