Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
veiligheid

Gemeente Stein start onderzoek naar veiligheidsgevoel inwoners

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com royalty free, gemeente Stein ©

Uit cijfers blijkt dat de gemeente Stein een veilige gemeente is. Toch geven inwoners regelmatig aan dat zij zich, om welke reden dan ook, onveilig voelen. De gemeente Stein start met een onderzoek naar het veiligheidsgevoel van haar inwoners. Dit idee is vastgelegd in het bestuursakkoord voor de periode 2022-2026. Veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, waarbij de gemeente samen met haar inwoners kijkt naar gebieden waar de veiligheid moet worden verbeterd. Een belangrijk onderdeel van dit idee is de ontwikkeling van buurtveiligheidsplannen. De gemeente Stein werkt hierbij samen met inwoners, buurtbewoners, ondernemers en andere betrokkenen.

Vragenlijst
Op dit moment is de gemeente Stein bezig met de fase waarin het onderzoek naar het veiligheidsgevoel van de inwoners in de gemeente Stein gaat plaatsvinden. Dit onderzoek wordt gedaan via een vragenlijst, die vanaf maandag 30 oktober digitaal kan worden ingevuld via https://enquete.toponderzoek.com/stein en ongeveer vier weken beschikbaar zal zijn. Inwoners die digitaal minder vaardig zijn kunnen een papieren vragenlijst aanvragen via 085 486 01 10 of telefonisch de vragen beantwoorden.

Beloning voor deelname
Inwoners, ondernemers en partners van gemeente Stein maken kans op een van de 25 Steinpassen ter waarde van €20,00 door de vragenlijst in te vullen. Het onderzoeksbureau zal na afsluiting van de vragenlijst contact opnemen met de geselecteerde inwoners.

Resultaten en vervolg
Na afronding van de vragenlijst worden de resultaten door het onderzoeksbureau verwerkt. Begin 2024 ontvangt gemeente Stein deze resultaten en zal dan een analyse uitvoeren. Deze analyse dient als basis voor gesprekken met inwoners. Vanaf het tweede kwartaal 2024 zullen er groepsgesprekken plaatsvinden per deelgebied, waar inwoners, ondernemers en partners van de gemeente Stein aan kunnen deelnemen. De uitkomsten van deze gesprekken en de adviezen die daaruit ontstaan, kunnen leiden tot duidelijke maatregelen om de veiligheid en leefbaarheid in gemeente Stein te verbeteren.

rawpixel id 3825666 veiligheid02

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien