Skip to main content

HISTORIE

1929 St. Augustinusschool (klas onbekend)

School-Elsloo-1929-2000x1500

klik op de foto voor vergroting

Deze mooie foto ontvingen wij van John Stijnen, woonachtig in Brabant maar de jongste zoon van May Penders -van de Duitsche Wiel-. Het jaartal op het bordje laat zien dat de foto op 28 augustus 1921 gemaakt is. De foto is genomen voor de openbare school die Op de Berg lag en die enkele jaren later voor de aanleg van het Julianakanaal moest wijken. 

Op de achterste -5e- rij, helemaal links staat Lam(bertus) Penders. Op de 4e rij, in het midden het meisje met zwarte strik op jurk is Til van Huib oftewel Hubertina Driessen, later getrouwd met Huub Penders -van de Duitsche Wiel- en zij woonden aan de Raadhuisstraat 9. Vandaag de dag lopen nog heel wat nazaten van Til en Huub Penders in Elsloo rond....
Op de 3e rij en dan 4e van rechts staat May Penders (met loshangend haar) de moeder van de inzender, zij trouwde later met Chris Stijnen. Op de voorste rij, helemaal rechts staat Jacques Penders die later met Maria Delbressine trouwde.

Tilly Penders uit Eck en Wiel (dochter van Tilla en Huub Penders) laat ons weten dat op de 3e rij op de 4e en 5e plek Lies en Nelly Penders staan, zusjes van haar moeder. In dezelfde rij staat helemaal rechts een meisje met witte strik, dat is Maike Everaers van de Stationsstraat. 

Wie herkent u nog meer? Mail de redactie@elsloo.info of plaats uw reactie onderaan dit artikel.

  • Laatste update op .
John Stijnen
Kleine wijziging
May trouwde met Chris Stijnen, zijn doopnamen waren Leonardus Christiaan, dus Leo klopt niet as roepnaam
0
Laat reactieformulier zien