Skip to main content

HISTORIE

2020 Carnaval Optocht Elsloo

Reportage over de uitgestelde optocht in Elsloo op dinsdag 25 februari 2020. Op carnavalszondag waren zware windstoten en slagregens gemeld, reden om de optcht twee dagen vooruit te schuiven. 

Jammer dat men heeft besloten beelden te schieten 100 meter na de start. Wat later in de route was de sfeer wellicht ten goede gekomen. Het originele geluid is vervangen door een potpouri van Limburgse carnavalsliedjes; waarschijnlijk is het weer veel te harde geluid van diverse wagens hier debet aan.

  • Laatste update op .
Jo Smeets
optocht elsloo
De optocht in Elsloo was weer zeer geslaagd. Grote groepen die in hun kleurige pakken en dito wagens die positivisme uitstralen. Tientallen op het asfalt. Zeker zo leuk, vind ik, de einzelgänger(s) die met een scherpe tekst en slechts enkele attributen telkens een lach op het gezicht toveren. Voorbeelden: "Ik voel me melig", "Ik ben betast", de eenzame tamboer-maitre wiens fanfare-leden op hun werk zijn, "de laatste negerzoen", "Waar is de kas van DOS?", en nog vele anderen.
Carnaval heeft ook als doel de winterse geesten te verdrijven. Het voorjaar komt eraan. Nou is een geest niet zo'n fan van lawaai, dus muziek is 'n prima middel om die geesten te laten ophoepelen. Echter sommige praalwagens produceren zulk hard geluid, dat dit niet meer leuk is. Zet verdorie dat volume zachter. Peuters van 2/3 jaar lopen zonder gehoorbescherming. Harde muziek betekent niet gezelligheid.
Respect voor alle deelnemers en carnavalsvereniging hun inspanningen zorgde wederom voor een bonte storm.

1
Laat reactieformulier zien