Skip to main content

HISTORIE

1957 Rolberg

1957 familie Rolberg Elsloo 1200px

Het is een stralende zondag in 1957, maar het kan evengoed 1958 zijn. Maar het is vast en zeker een zondag, want op alle andere dagen wordt gewerkt. Dit gezelschap bestaat uit de families Huskens-Hanssen, Huveneers-Hanssen en Hanssen-Voncken uit respektievelijk Stein, Beek en Elsloo.
Even naar het vogeltje kijken van nonk Thei. Want die staat niet op de foto, moet dus de maker zijn. Met zo'n zwart vierkant toestelletje in leren tasje dat je op navelhoogte moet houden. 

En ze doen wat op zo'n mooie dag hele volksstammen uit de Westelijke Mijnstreek doen: bootjes kijken vanaf de Rolberg in Elsloo of iets verderop richting Stein vanaf de Scharberg. Gewoon in het gras of hooguit een deken mee. Wat te drinken voor de kids, een kadetje misschien en wat snoep. Geen barbecue, tuinstoelen en parasol. Geen smartphone en koptelefoon.
Bootjes kijken. Zullen wel niet veel plezierjachten zijn, maar vooral vrachtschepen volgeladen met steenkool. Dus zo spannend is dat niet. Maar de mensen zijn met een beetje tevreden. Wat keuvelen over alledag. Moppen tappen want nonk Piet is er ook bij en die kan er wat van. Gewoon in het gras op de Rolberg. 

Elsloo 1957 rolberg2

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien