Skip to main content

HISTORIE

2023 L1 Ôngerwaeg stuit op de nazaten van Sjeng de Meijer

Het Ôngerwaeg-team van L1 stuit in Holset op Jos en Jan Meijers uit respektievelijk Spaubeek en Elsloo, met hun echtgenotes Miriam en Marion. De gebroeders groeiden op in de Jurgensstraat in Elsloo; als jongste en op twee na jongste in een groot gezin.
Ze zijn goed van tongriem gesneden en dat hebben ze niet van vreemden. Vader Sjeng en broer Jack waren bekende speakers bij wielerwedstrijden in het dorp. Vader verdiende de kost als verzekeringsagent in de tijd dat die nog aan huis kwamen. Broer Jack zat tientallen jaren in de Elsloose en Steinse gemeenteraad. 

Vroeger in hun vrije tijd vormden zij een komisch duo. De broers vertellen de ene na de andere anekdote, waarbij Jan de druktemaker is (net als toen ze nog optraden op carnavalszittingen en andere gelegenheden) en Jos de rustige aangever van grappen en grollen. De twee zijn naar eigen zeggen nog te boeken voor optredens, maar hun echtgenotes betwijfelen of het storm zal lopen. Marion van Jan zou wensen dat er een "uit" knop aan haar man zat.

Kijk hier naar L1 Ôngerwaeg ⇢
Normaal duurt zo'n uitzending ca 10 minuten; dat is bij de gebroeders Meijers niet gelukt, bij lange na niet, vandaar in 2 delen...

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien