Skip to main content

ELSLOO

Repair Café

Van Zaterdag 13.07.2024 ⏱ 09:30 tot ⏱ 12:30
Locatie: Punt 39
Hits: 241

rawpixel id 385696 repaircafe

 

Dorpsplatform Elsloo organiseert elke 2e zaterdag van de maand, van 09:30 – 12:30 uur het Repair Café in Elsloo.

Stofzuiger kapot? Een koffiezetapparaat dat niet meer goed werkt? Of andere apparaten met technische mankementen. Onze vrijwilligers van het Repair Café weten er raad mee!
In de afgelopen periode zijn er al heel wat apparaten aangeboden, 75% van de eigenaar kon huiswaarts keren met een gerepareerd apparaat.

Komt u ook?
Elke 2e zaterdag van de maand, van 09:30 - 12:30 uur in Punt 39, Burgemeester Maenenstraat 39 te Elsloo. Ook de werkgroep Jongeren voor Ouderen is aanwezig om hulp te bieden bij vragen over uw gsm, tablet of iPad. De koffie staat klaar!

Reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad
In Punt 39, aan de Burgemeester Maenenstraat 39 draait het allemaal om repareren. Tussen 09:30 en 12:30 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Duurzaamheid
Door repareren te promoten, wil Dorpsplatform Elsloo bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Jo Dohmen, voorzitter van Dorpsplatform Elsloo. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot.

Ontmoeten
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Overige Repair Cafés in de gemeente Stein:
• Buurtcentrum Nieuwdorp, Bergènkenstraat 1 te Nieuwdorp-Stein op de eerste zaterdag van de maand.
• Dorpsdagvoorziening Meers, Kloosterstraat 19A te Meers op de derde zaterdag van de maand. Telkens van 09:30 – 12:30 uur.

Stichting Repair Café International
Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Elsloo.Evenementen herhalingen