Skip to main content

ELSLOO

MaasKultuur

Zondag 14.07.2024 ⏱ 13:00
Hits: 155

Datum: Zondag 14 juli 2024
Tijd: Van 13.00 uur tot 18:00 uur
Locatie: Op de Berg en rondom Kasteel Elsloo.
Entree: Gratis

Laten we samen onze prachtige gemeenschap vieren! Mis de eerste editie van MaasKultuur niet, een evenement vol kunst, cultuur en erfgoed van de Maasvallei.

Logo Maaskultuur 2

Waarom dit nieuwe evenement?
Eind 2023 hebben enkele verenigingen de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe ze onze waardevolle dorpscultuur kunnen behouden en versterken. Ze uitten hun zorgen over de vergrijzing en toenemende individualisering, maar besloten hier proactief mee om te gaan. Zo is de stichting MaasKultuur ontstaan, met als doel de cultuur in de Maasvallei te promoten door het organiseren van activiteiten.

Wat kunt u verwachten?
MaasKultuur biedt een uniek podium voor lokale verenigingen en organisaties om zich te profileren en ons rijke erfgoed te presenteren. Er is een gevarieerd programma samengesteld, waaronder:

- Open tuin en activiteiten door IVN in de vernieuwde tuin
- Werkende Slakmolen, demonstraties in de brandende bakoven
- Historische uitbeelding van het leven in 1925 door Historiehuis
- Tentoonstellingen van lokale kunstenaars van de Ruif en het DOP
- Kraampjes met streekproducten en een stand van de wielerclub
- Muziekoptredens door Escolum, Sajelband, fanfare de Maasgalm
- Speciaal jongerenpodium georganiseerd door de DOP werkgroep Jong Elsloo

Waarom mag u dit niet missen?
Dit is niet zomaar een dorpsfeest, maar een kans om onze gemeenschap te versterken, nieuwe connecties te leggen en te genieten van alles wat onze verenigingen te bieden hebben. Uw aanwezigheid helpt het festival te doen slagen en draagt bij aan het behoud van onze dorpscultuur.
Breng uw familie, vrienden en buren mee en beleef een middag vol verrassingen en plezier. Laten we samen de eerste editie van MaasKultuur onvergetelijk maken!