Skip to main content

ELSLOO

Kasteelruïne Stein open

Zondag 14.07.2024 ⏱ 13:00

Foto boven: Henk Heiligers / Limburgs Landschap (embedded)

Op de zondagen 14 juli, 4 augustus en 18 augustus, en ook op de Open Monumentendag op zondag 15 september is de kasteelruïne van Stein opengesteld voor publiek, van 13.00 tot 17.00 uur. De kasteelgidsen van Stichting Het Limburgs Landschap nemen u graag mee in de geschiedenis van het kasteel en haar bewoners!

Binnen Stein neemt de kasteelruïne een speciale plaats in. In vroegere tijden was het een belangrijke burcht waar tal van hoog-adellijke families hun residentie hadden. In de loop der eeuwen is de hoofdburcht uitgebouwd en is het kasteel tot grote bloei gekomen. Echter; in de 18e eeuw is het kasteel vervallen tot een ruïne. Luikse families hebben in de 19e eeuw het nieuwe kasteel en koetshuis gebouwd, omringd door een romantisch landschapspark.
Het stralend middelpunt bleef natuurlijk de kasteelruïne. De tijd dat de ruïne onderdeel uitmaakte van het klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart, is een belangrijke periode in de meer recente geschiedenis.

Nieuwsgierig geworden? Het Limburgs Landschap heet u van harte welkom op de open dagen. De toegang is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. De ingekomen gelden komen altijd weer ten gunste van Kasteelruïne Stein.Evenementen herhalingen