Skip to main content

ELSLOO

Maaskentjer over rondkomen

Rondkomen: géén fluitje van 'n cent...

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com royalty free en gemeente Stein ©

De gemeente Stein brengt in juni 2023 een speciale editie van de Maaskentjer uit. Deze speciale editie staat in het teken van slimmer rondkomen met geld en helpt inwoners op weg met informatie, tips, ervaringsverhalen en nog veel meer. Deze extra bewaareditie van de Maaskentjer is bedoeld voor inwoners met én zonder geldzorgen.

Afhaalpunten
Je kunt de Maaskentjer digitaal inzien via: gemeentestein.nl/rondkomenkrant of afhalen op één van de servicepunten in de gemeente. Kijk hiervoor op www.gemeentestein.nl/servicepunten. De komende tijd wordt de speciale editie op verschillende momenten en plekken in de gemeente uitgedeeld. Ook tijdens de open dag van de gemeente op 25 juni besteedt wordt er aandacht besteed aan het onderwerp rondkomen én kunnen inwoners een exemplaar meenemen.

Onderzoek naar Rondkomen in Stein
In 2022 is onderzoek gedaan naar rondkomen. Uit de resultaten bleek dat inwoners behoefte hebben aan informatie over waar ze terecht kunnen met geldzorgen en met vragen over geld. Deze speciale editie van de Maaskentjer voorziet in die behoefte. Daarnaast wil de gemeente met de krant het taboe op geldzorgen en de schaamte rond het onderwerp doorbreken.

“Geldzorgen zijn vaak niet je eigen schuld. Het kan iedereen overkomen en het is niets om je voor te schamen. Het is aan ons allemaal om gewoon te durven praten over geld, geldzorgen en oplossingen. Hoe mooi is het als wij samen bij mensen in onze omgeving de schaamte kunnen wegnemen, naar ze luisteren en hulp kunnen bieden?!”- Wethouder Dassen

Vragen?
Heb je vragen over geld of heb je geldzorgen? Kijk dan op www.gemeentestein.nl/rondkomen. Je kunt ook contact opnemen via e-mail of telefonisch via 046 - 435 93 93, optie 6. Liever persoonlijk contact? Loop dan op woensdagen tussen 09.00 en 12.00 uur binnen bij het inloopspreekuur op het gemeentehuis.

Uitslag vragenlijst 2022

Update april 2023

In november en december 2022 zijn inwoners van Stein uitgenodigd om vragen over rondkomen in te vullen. Maar liefst 1.787 inwoners hebben de vragenlijst ingevuld.

Uit de resultaten blijkt onder meer dat zo’n 76% minder goed kan rondkomen vergeleken met een jaar geleden. Met een klankbordgroep van inwoners gaan we de resultaten gebruiken om de dienstverlening te verbeteren. Bijvoorbeeld om informatie over hulp bij geldzorgen beter vindbaar te maken.

Resultaten
De resultaten zijn in een factsheet samengevat; klik op afbeelding voor vergroting.

 

gemeente stein factsheet onderzoek naar rondkomen in de gemeente stein 2022 v4

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien