Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Poolster schoolgebouw dicht

Het schoolgebouw van de voormalige Poolster school aan de Dross Essersstraat wordt nu gebruikt voor de middenbouw van Kindcentrum Aelse. Met ingang van het nieuwe schooljaar maakt KC Aelse een andere indeling waarmee het gebouw overbodig wordt en ongebruikt in eigendom van de gemeente Stein blijft.

De onderbouw, groepen 1 t/m 4 gaat gebruik maken van de locatie aan de Ch. de Gavrestraat (voormalige St. Augustinusschool) terwijl de bovenbouw, groepen 5 t/m 8 het schoolgebouw aan de Bandkeramikersstraat (voorheen St Jozefschool) gaat gebruiken.

IMG 1617

(foto uit eigen archief)

Toename verkeersdrukte
Vooralsnog gaat de gemeente geen verdere actie ondernemen om de dan verwachte toename van de verkeersdrukte rond de twee overgebleven locaties te reguleren. Er wordt verwezen naar de eerder aangebrachte verkeersremmende maatregelen: drempels bij scholen en in Burg. van Mulkenstraat, wegversmallingen bij scholen en veelkleurige waarschuwingspalen.
Alleen wordt na metingen nog bekeken of drempels moeten komen in de Dr. Poelsstraat. Ook zullen BOA's streng gaan controleren rond de scholen.

 

 

Toekomst Poolster
Het is nog niet bekend wat de gemeente met het dan leegstaande gebouw aan de Dross. Essersstraat gaat doen.

Misschien een mooie locatie voor een CPO-project voor gevorderden, zoals op 4 februari door KilimanjaroWonen in Elsloo werd gepresenteerd. Of nog beter: ontwikkel er een woonproject voor jonge huurders, want daar is echt behoefte aan.


CMB voert actie voor behoud Poolster 

De CMB fractie heeft begin februari 2020 een brief aan het college en de raad gericht, waarin wordt opgeroepen het Poolster gebouw te behouden. Zij stellen voor de St. Augustinusschool te slopen en vervolgens op die locatie zorgwoningen te bouwen. Tevens waarschuwen zij ook voor een te verwachten verkeerschaos. 

Lees hun brief hier >

Coalitie Stein 2018

Vlak erna dienen de coalitie-partijen (DOS-CDA-SB-VVD) het CMB al van repliek en betichten hen van verkiezingsretoriek, framing en achter de feiten aanhollen.

Lees hun brief hier >

  • Laatste update op .