Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Parade Mundial 2019

DDL ParadeMundial 15.07.2019

Op zaterdag 13 juli vindt in de oude dorpskern van Elsloo weer Parade Mundial plaats, eerder bekend als Carnaval Mundial.

Een zomers spektakel dat dit jaar onder de nieuwe naam voor de negende keer wordt georganiseerd in het karakteristieke Maasdorp. Het zomerse evenement start traditiegetrouw met een wereldmarkt en een culturele parade waarbij een keur aan verschillende dans- en muziekgroepen van over de hele wereld de revue passeren.

Straattheatergezelschappen, folkloristische groepen, sambabands en showkorpsen laten je kennis maken met hun feestelijke klanken en tradities. Een kleurrijke stoet met als hoogtepunt de stralende zomerkoningin Lois Notten en haar hofdames. Aansluitend geniet je onder het genot van een tropische cocktail of verfrissend biertje van optredens van verschillende artiesten op één van de vele buitenplaza’s in de authentieke dorpskern. 


Zomerkoningin Lois Notten

Lois is 19 jaar, studeert communicatiewetenschappen in Eindhoven en woont aan de Stationsstraat in Elsloo. Zij zal het middelpunt zijn tijdens de Parade Mundial (de nieuwe naam voor het 2-jaarlijksfeest Carnaval Mundial) dat dit jaar op zaterdag 13 juli zal plaatsvinden in de historische dorpskern van Elsloo. Zij wordt bij het uitvoeren van haar taken ondersteund door 4 hofdames: Jaimy Habets, Esmee Wagemans, Evi van Osch en Mirre Cremers.


Wat is Parade Mundial, Wereldfeest aan de Maas?
• culturele parade.
• diverse optredens van straattheatergezelschappen, folkloristische groepen, sambabands en showkorpsen.
• super gezellige ambiance.

Parcours
Het parcours is gesitueerd in de oude dorpskern in Elsloo: Raadhuisstraat, Dorpstraat, Op de Berg, Julianastraat en Schoolstraat.

parademundial compilatie

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien