Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Jennifer Gulikers pakt overwinning én parcoursrecord in Elsloo.

Op zaterdagavond 31 december 2022 werd voor de 39e maal de Regiobank- Sylvesterloop in Elsloo gehouden. De Sylvesterloop is een traditie geworden en uitgegroeid tot een zeer populaire klassieker voor hardloopliefhebbers.

RegioBank sylvesterloop elsloo logo KLEIN WEBSITE 2018

Na twee jaar afwezigheid, kon afgelopen zaterdag eindelijk weer de Sylvesterloop Elsloo plaatsvinden. Bij de Dames 10KM leverde dat een hele sterke overwinning op voor Jennifer Gullikers, die haar thuiswedstrijd met glans won. Want naast de eerste plek, pakte de Elsloose Gulikers namelijk ook het parcoursrecord met een tijd van 33:47. Dat record stond met 35:32 op naam van Leonie Balter, die eerder dit jaar Nederlands Kampioene marathon werd. Balter zelf liep op oudejaarsavond ook ruim onder haar eigen parcoursrecord met een tijd van 34:05, en behaalde daarmee de tweede plek. Britt Ummels eiste met een tijd van 35:40 de derde plek op. 

Foto Jennifer Gulikers; embedded met dank aan adletes.nl

Ook bij de mannen ging de overwinning op de 10KM naar een Elsloonaar
Roel Wijmenga kwam in 31:32 als Winnaar over de streep. Wijmenga, net op tijd hersteld van een griepje, bleef daarmee Ricardo Floris uit Maastricht (31:55) en Teun Duisters uit Budel (32:12) voor. Het was alweer de vierde keer dat Wijmenga de Sylversterloop 10KM op zijn naam schreef. 

Op de 5KM was er de verwachtte strijd tussen de mannen van AV Unitas (LTPH) en AV Caesar. Favoriet voor de overwinning Mischa Hermans (LTPH) uit Stein maakte die verwachting waar met een winnende tijd van 15:23. Daarmee bleef hij de Caesar-lopers Bodi Smeets (15:27) en Alex Smeets (15:32) nipt voor. Smeets en Smeets, beiden uit Elsloo maar geen familie, moesten vanaf de start in de achtervolging op Hermans, hielden hem in het zicht, maar moesten uiteindelijk dus hun meerdere erkennen in Hermans. 

Bij de dames ontstond er al snel een groepje lopers, met daarin drie dames die voor de ereplaatsen gingen strijden. Naarmate de 5KM wedstrijd vorderde, werden de verschillen duidelijk tussen de loopsters. Eline Thijssen (Nijmegen) liep langzaam weg van haar concurrenten en finishte in 18:16 als eerste dame. Ze verwees daarmee Isis van Mulken (18:33) en Belin van Mensvoort (18:51) naar de plekken twee en drie op het podium.

Regiobank animated Langwerpig

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien