Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Theehuisje in 2020 opnieuw prooi vandalen

Bron: facebook Aelsenaere, met dank aan Nicole Carlisi

Opnieuw hebben vandalen -maar tuig is een beter woord in dit kader- brand gesticht in het theehuisje op het Kasteelpark. In 2016 werd het theehuisje herbouwd nadat het door brandstichting tot de grond toe was afgebrand. Verzoek is om ogen en oren open te houden, vooral 's avonds en 's nachts, en bij onraad gelijk de politie te waarschuwen.

Theehuisje vandalen 21.03.2020

Opnieuw is het theehuisje op het Elsloose Kasteelpark ten prooi gevallen aan vandalen. Er werd weer vuurtje gestookt in het houten gebouwtje maar tot overmaat van ramp werd een boom omgehakt met de overduidelijke bedoeling dat die het theehuisje zou rammen. Dat gebeurde net niet, maar er werd toch schade aangericht. Los daarvan werd een gezonde volwassen boom vernield.

Bron en foto: De Limburger (embedded)

Patrick Kloet van de stichting Limburgs Landschap die sinds 2014 het beheer in handen heeft, laat weten dat het is uitgesloten dat de boom in opdracht is gekapt. „Dat gebeurt niet midden in het broedseizoen en zeker niet met een kerngezonde boom als deze.”

Geschokt
De stichting Sponsoring Kasteelpark Elsloo reageert geschokt en noemt het kappen van de boom ‘schandalig’. „Het heeft heel veel moeite gekost om het benodigde geld - ongeveer een ton - bij elkaar te krijgen via middenstanders, zakenlui en particulieren. En dan wordt er zo mee omgegaan”, zegt een woordvoerder.

Wijkagenten
De gemeente Stein laat weten dat wijkagenten en boa's net als bij andere openbare locaties, ook op het Kasteelpark regelmatig hun rondes doen. Maar volgens de gemeente is het Limburgs landschap als eigenaar primair verantwoordelijk voor toezicht en handhaving.

Conclusie
Misschien moet het Limburgs Landschap camera's gaan ophangen; bomen genoeg. 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien