Skip to main content

Westerbork-Stein Memorial UltraRun

  • Afbeeldingen | Bron: Gemeente Stein, wikimedia public domain CC0 ©

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024 wordt de gedenkwaardige Westerbork-Stein Memorial UltraRun georganiseerd, een initiatief van Stichting Ultraloop Stein, de gemeente Stein en SG Groenewald. Deze 296 kilometer lange non-stop estafetteloop vraagt aandacht voor de waarde van vrijheid en herinnert ons eraan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Boek- en team presentatie
Op dinsdag 30 april introduceren de hardlopers zich tijdens een boekpresentatie van het boek ‘Zoektocht naar inwoners in 24 concentratiekampen’ van Han Frenken. Deze presentatie vindt plaats om 20.00 uur bij MFC de Grous in Stein. Tijdens deze avond wordt ook het winnende gedicht van de leerlingen van Groenewald bekendgemaakt.

Start in Westerbork
Na een gezamenlijk ontbijt voor de hardlopers en burgemeesters Zwiers van Midden-Drenthe en Leurs-Mordang van Stein vindt er een herdenking bij het monument ‘De Vlag’ plaats. Daarna starten de lopers richting Wageningen. In de nacht van 4 op 5 mei komen de lopers aan bij Hotel de Wereld in Wageningen. Hier ontsteekt de burgemeester van Wageningen het bevrijdingsvuur en ontvangen de lopers een bevrijdingsfakkel die tot Stein wordt meegedragen.

Westerbork Stein memorial run 05.05.2024 02

Aankomst in Stein
Tijdens de laatste 16 kilometer op zondag 5 mei rennen de lopers van Nattenhoven, door de kernen van gemeente Stein, naar Brasserie het Steinerbos. Zij worden begeleid door een stoet van militaire WO2-voertuigen, de Coriovalum Pipe Band, leerlingen van SG Groenewald en medewerkers van de gemeente Stein. De Westerbork-Stein Memorial UltraRun 2024 finisht in het Steinerbos met de fakkeloverdracht en het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Na de finish
Er zijn toespraken van burgemeesters Leurs-Mordang van Stein en Zwiers van Midden-Drenthe, de kinderburgemeester van Stein en de veteranen, een voordracht van het winnende gedicht en een kranslegging door de burgemeesters van Stein en Midden-Drenthe. De dag wordt feestelijk afgesloten met het bevrijdingsfeest waar historische gebeurtenissen worden nagespeeld en muzikale optredens plaatsvinden.

Iedereen is welkom!
Stichting Ultraloop Stein, gemeente Stein en SG Groenewald nodigen iedereen van harte uit om de lopers langs de route aan te moedigen en deel te nemen aan het bevrijdingsfeest in het Steinerbos. Laten we samen herdenken én samen vieren.

Voor de route en meer informatie ga je naar https://www.ultraloopstein.nl/

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien