Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Lintjes 2024 in Stein

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, gemeente Stein ©

In de gemeente Stein hebben dit jaar zes mensen een koninklijk onderscheiding gekregen. Koningsdag 27 april vond de huldiging van alle gedecoreerden plaats in MFC Berg aan de Maas. 

Op onderstaande foto: de koninklijk gedecoreerden en de vier jongeren die een jongerenlintje kregen.

lintjes jongerenlintjes 2024

Petra Thomassen-Claessen (73) uit Stein is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Zij is/was betrokken bij het curatorium van de Stichting Parc Spelderholt, Rotary Nederland, de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren, de deeladviesraad van de Fontys Hogeschool in Eindhoven, stichting Behoud Franse Klooster, Kapel en Orgel te Sittard, stichting Hulphond Nederland en stichting Erfgoed Stein.

Piet Gorissen (78) uit Stein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij is/was betrokken bij Carnavalsvereniging VV De Steinder Bok, Stichting de Steinder Revuu, basisschool Don Bosco te Stein-Nieuwdorp en de Onze Lieve Vrouw Hulp der Christenen-kerk.

Jo van Erp (67) uit Berg aan de Maas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij is/was betrokken bij Stichting Comité Jeugdwerk, stichting Oogstdankfeesten, werkgroep Eigenkracht, comité Dodenherdenking Berg aan de Maas en Sinterklaascomité Berg aan de Maas.

Jos Drubers (67) uit Stein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij is/was betrokken bij Stichting Erfgoed Stein, Stichting Toeristische Werkgroep Maaskentj, stichting Het Limburgs Landschap en Scholengemeenschap Groenewald. 

Servé Heijing (75) uit Stein is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij is/was mantelzorger voor moeder en schoonmoeder, stichting Dodenherdenking Stein, Veilig Verkeer Nederland, de klachtencommissie van de Vivantes Zorggroep in Geleen, stuurgroep Farmacie Zorg in Ontwikkeling en stichting Burgerkracht Limburg.

Henri Brouns (62) uit Stein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij is/was betrokken bij Stichting Katholiek Onderwijs Nieuwdorp, Stichting Sport- en Cultuurgala, buurtvereniging Op gen Haenke, regionale omroep Bie Os.

+ Meer informatie op de gemeentelijke website ⇢


Jongerenlintjes

Op vrijdag 26 april zette burgemeester Leurs-Mordang vier Steinse jongeren in het zonnetje. Ze verraste Dean Westerlink (22), Niels Ruyl (23), Giliam Lemans (23) en Thijs Notten (22) met het jongerenlintje. Zij maken het verschil door zich onder meer vrijwillig in te zetten voor een ander, maatschappelijke organisatie of voor de gemeente Stein.

+ meer informatie over de jongerenlintjes op de gemeentelijke website ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien