Skip to main content

HISTORIE

1906 Openbare school

De oudste schoolfoto uit de collectie tot dusver is deze prachtige -maar helaas zwaar beschadigde-  foto uit 1906. Van Harie Rouvroye weten we inmiddels dat deze school toen nog geen specifieke naam had; het was een openbare school. (Bij een latere foto uit 1912 wordt overigens vermeld dat het een RK Bijzondere School was)
De school lag Op de Berg, in het gedeelte van Elsloo dat tussen 1929 en 1932 gesloopt werd voor de aanleg van het Julianakanaal. Lees hier meer info daarover »

Na de sloop werd aan de Schoolstraat een nieuwe katholieke school geopend, de St. Augustinusschool. In de volksmond de "nuuj schwal". In de directe nabijheid gingen ook veel bewoners wonen van de 43 afgebroken huizen Op de Berg.

Op deze foto staat waarschijnlijk geen klas, destijds was het gebruikelijk om schoolkinderen in familieverband te fotograferen. Dus best kans dat de kinderen op de foto op de een of andere manier allemaal familie van elkaar zijn!
Op de 1e rij zitten van links naar rechts de broertjes Pie en Harie Lemmens. Broers van de vader van Henk Lemmens uit de Heiveldstraat die deze foto instuurde. Hartelijke dank daarvoor! Kent u nog namen? U kunt deze sturen naar redactie@elsloo.info.

1906 St.Augustinus

klik voor vergroting

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien