Skip to main content

HISTORIE

Op donderdag 12 januari 2012. werd de eerste steen gelegd voor het nieuw verpleeghuis la Famille in Elsloo. Beppie Kraft, ambassadeur van Alzheimer Limburg, vervulde deze taak met flair.

In Elsloo bouwt Vivantes samen met Maaskant Wonen een nieuw verpleeghuis met zorgwoningen en een gezondheidscentrum. De bouw van dit nieuwe complex startte in augustus 2011 maar de officiële eerste steenlegging liet op zich wachten. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Vivantes op 12 januari jl. werd deze handeling alsnog symbolisch uitgevoerd.

En niet door de eerste de beste. Alsof zij nooit iets anders gedaan had metselde Beppie Kraft een prachtig rijtje stenen. Daarmee legt zij een stevige basis voor het nieuwe huis dat zij, als ambassadeur van Alzheimer Limburg, een warm hart toedraagt.

In het nieuwe complex is vanaf mei 2013 in kleinschalige woonzorgvormen plek voor mensen met psychogeriatrische problemen zoals alzheimer of dementie. Daarnaast kunnen in dit verpleeghuis ook mensen terecht met somatische aandoeningen en ook in de zorgwoningen kan complexe zorg geleverd worden.

In het gebouw wordt verpleeghuiszorg onder één dak gebracht met een gezondheidscentrum met o.a. huisartsen, apothekers, podotherapie, ergotherapie, logopedie en fysiotherapie.

Krant Maaskant Wonen "Zorgeloos oud worden met zorg bij de hand" >>

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien