Skip to main content

HISTORIE

1980 Profronde van Elsloo

Leo Willems uit Hulsberg was vroeger een trouwe bezoeker van wielerrondes. Natuurlijk ging hij ook naar de Profronde van Elsloo. Gelukkig voor ons had hij in het memorabele jaar 1980 zijn fototoestel meegenomen. Leo bedankt voor het toesturen van deze foto's (van dia's omgezet vandaar de wat mindere kwaliteit)

In 1980 won Joop Zoetemelk de Tour de France... en stond op maandag 28 juli 1980 aan de start in Elsloo!
In zijn kielzog meesterknecht Johan van de Velde

Jan Raas in zijn wereldkampioenstrui.... stond ook aan de start! En nog vele andere coryfeeën uit binnen- en buitenland.

Het was prachtig weer, feest in het dorp, overal buffetten langs het parcours, live muziek bij elke café en maar liefst 20.000 toeschouwers rond het knusse parcours in de oude kern van het Maasdorp.  

Gerrie Knetemann was die maandag echter iedereen te slim af en won de profronde van Elsloo.
De Kneet zegevierde voor de Belg Ludo Delcroi en Johan van der Meer. Knetemann ontsnapte enige kilometers voor het einde van de koers uit een kopgroep van zeven renners, die na negentig van de honderd te rijden kilometer was ontstaan.

De uitslag van de ronde van Elsloo; 1 Gerrie Knetemann, 2 Ludo Delcrolx (Bel), 3 Johan van der Meer, 4 Wlm Maessen, 5 Joop Zoetemelk, 6 Jo Maas, 7 Jan Allng, 8 Plet van Katwijk, 9 Martin Havik, 10 Ludo Peeters (Bel).

Bennie Ceulen schreef deze reportage in het Limburgs Dagblad van 29 juli 1980 >

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien