Skip to main content

HISTORIE

2018 Bunderbos in DWDD

Boswachter Marieke Schatteleijn (BinnensteBuiten tv) is verliefd geworden op de hellingbossen, bronnetjes en zeldzame bloemen van ons Bunderbos. Ze maakt stevige reclame voor het Bunderbos in De Wereld Draait Door van woensdag 10 oktober 2018 door het bos aan te merken als haar nieuwe hotspot in Nederland.

De begeleidende beelden laten het Kasteelpark en het Elslooër zien; met Bunderbos doelen ze wellicht op het hele gebied.

Het Natura 2000 gebied Bunderbos en Elslooërbos omvat een reeks bossen op de steile, oostelijke helling van het Maasdal tussen Elsloo en Bunde, te weten het Hoge en Lage Bos bij Elsloo, het Geulderbos bij Geulle en het Armenbos en het Bunderbos bij Bunde. De noordelijke bossen bij Elsloo bevatten talloze kalkrijke bronnen en beken en worden beschouwd als de mooiste bronbossen in ons land. Het gebied herbergt tevens het enige voorbeeld van kalktufbronnen in ons land.

Is 't nou gedaan met de rust?! Zal wel meevallen. Werkgroep Domein Elsloo -die Elsloo stevig op de toeristische kaart wil gaan zetten- zal er blij mee zijn.

Klik hier voor de uitzending; het item start na ca 1,15 min.

  • Laatste update op .
Guus Peters
Bunderbos ?!
Het is natuurlijk tussen Elsloo en Geulle het Elslooerbos !!!!!!!

https://www.synbiosys.alterra.nl/natura2000/gebiedendatabase.aspx?subj=n2k&groep=1&id=n2k153

Het Natura 2000 gebied Bunderbos en Elslooërbos omvat een reeks bossen op de steile, oostelijke helling van het Maasdal tussen Elsloo en Bunde, te weten het Hoge en Lage Bos bij Elsloo, het Geulderbos bij Geulle en het Armenbos en het Bunderbos bij Bunde. De noordelijke bossen bevatten talloze kalkrijke bronnen en beken en worden beschouwd als de mooiste bronbossen in ons land. Het gebied herbergt tevens het enige voorbeeld van kalktufbronnen in ons land.

0
Laat reactieformulier zien