Skip to main content

HISTORIE

2022 Koningsdag

Op woensdag 27 april 2022 huldigt het gemeentebestuur van Stein de gedecoreerden van 2020, 2021 en 2022 in het Maaslandcentrum in Elsloo.
Uit Elsloo zijn dat: de heer A. Nijssen (2022), de heer F. Mehlkop (2022), mevrouw J.H. Gorissen – Graat (2021) de heer F.G Pepels (2021) de heer R. Pepels (2020) en de heer E.R.A.M. Sluypers (2020)

Het programma begint om 10.30 uur. Scouting Elsloo hijst de Nederlandse vlag tijdens het Wilhelmus, gespeeld door fanfare de Maasgalm. Daarna vindt om 11.00 uur de huldiging plaats.
Het Steinder mannenkoor verzorgt tussendoor een muzikaal optreden. Na de ceremonie is er gelegenheid om de gedecoreerden te feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen is door het gemeentebestuur uigenodigd.

Oranjefeest kinderen ontbreekt
Voor de kinderen is in Elsloo blijkbaar niets op touw gezet... geen vrijmarktje, geen springkussen, geen versierde fietsjes, geen toiletpottengooiwedstrijd.... alleen al dan niet blinkende decoraties.
Waar zijn die tijden gebleven dat er zelfs een springkussen bij het Maaslandcentrum werd geplaatst toen al dagenlang moessonachtige hoosbuien op onze nationale koekhapdag werden voorspeld? De weersvoorspelling kwam wonderwel uit en het kussen werd vele uren later weer ongebruikt leeggelaten. 

Koningsdagonderzoek
Het vertrouwen in Koning Willem-Alexander (54 procent) en Koningin Máxima (61 procent) daalt voor het derde jaar op rij. Beiden scoorden niet eerder zo laag. Dat blijkt uit het jaarlijkse Koningsdagonderzoek onder ruim 26.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel. Volgens de meerderheid mag de monarchie blijven, maar wordt het tijd dat het koningspaar leert van hun fouten en vaker naast hun volk staat in plaats van erboven. Lees verder > 

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien