Skip to main content

HISTORIE

1982 Syndrome 2012

Syndrone 1983

1983 syndrone

Guru Josh vierde tot zijn dood in 2015 als Ibiza-trance-dj triomfen over de hele wereld, maar menigeen in Elsloo e.o. kent hem onder de naam SYNDROME....
Zijn echte naam was Paul Walden en hij werd op 6 juni 1964 op het Engelse eiland Jersey geboren als zoon van een tandarts. Dat wilde hij zelf ook graag worden.... maar dat is anders gelopen.

Syndrome, de hippie die in zijn oud Ford Transit bus de omgeving anno 1982-83 onveilig heeft gemaakt met zijn muziek. Een one-man-band met keyboard, synthesizer en soms een gitaar. Hij speelde opzwepende muziek die de meesten nog niet gehoord hadden: een mengeling van house en dance. (avant la lettre...)
Door ‘Hans van de Bar’ destijds geplukt van het Vrijthof in Maastricht, heeft hij een klein half jaar lang in Elsloo en omgeving rondgehangen en opgetreden in o.a. bar "In de Conincx", op Conincx Pop, in Utopia en zelfs tijdens de profronde van Elsloo. Wielerminnend Limburg wist niet wat hun overkwam.
De meeste optredens verzorgde hij in het begin gratis of voor een paar centen, als hij maar een warme maaltijd en gratis drank kreeg, en zo nu en dan een douche kon nemen. Toen hij steeds populairder werd ging hij ook gage voor zijn optredens vragen.

Na wat zoekwerk op de sociale media heeft ‘Hans van de Bar’ hem begin 2012 getraceerd en is in contact gekomen. Hans heeft hem gevraagd of hij 30 jaar na zijn eerste optreden in Elsloo, op 30 juni 2012 Conincx Pop wilde afsluiten. Guru Josh was gelijk enthousiast onder voorwaarde dat hij geafficheerd wil worden onder zijn huidige artiestennaam. Het werd een gedenkwaardig optreden.

 

Onder deze naam is hij inmiddels uitgegroeid tot een grote house dj die zijn kunsten over de hele wereld laat horen. Voor degene die nog geen lichtje gaat branden, in 1989 heeft hij een wereldhit gehad met het nummer ‘Infinity’ (klik hier voor YouTube) een nummer dat daarna vele malen is ‘ge-remixed’ bijv. door DJ Tiësto. Een nummer waarbij je zegt als je het hoort; ‘oh, dat…! 

Kijk hier naar  Infinity in een andere mix waarmee het in 2008/2009 een gigahit werd»

Discografie >

Paul Walden overleed op 28 december 2015 op Ibiza; volgens alles door zelfdoding. Hij werd slechts 51 jaar.

416846 351040064940349 1672137385 n

  • Laatste update op .
henri boelens
hallo ik herinner me nog als de dag van gisteren dat paul met zijn bedford bus en kamerplant bij utopia stond en daar een spontaan concert gaf en daarna bij ron in de coninx dit was echt helemaal te gek blijft mij altijd bij .
0
Frank Snellings
Tsja,Kan me nog goed herinneren dat hij op de Medammerweide zijn roes deed uitslapen.In de avond was hij wel ergens te vinden met zijn keyboard.Zou zeker niet misstaan op Conincx Pop.
0
Laat reactieformulier zien