Skip to main content

HISTORIE

1982 Zakkenfestival

Op de foto: Vaste deelnemer Sinne Sietsema in actie. Speaker Sjeng Meijers staat achter ballustrade, 3e van rechts met hoed. (klik op afbeelding voor vergroting)

Begin jaren 80 van de vorige eeuw (wat klinkt dat lang geleden....) stond Elsloo regelmatig in de regionale krant vanwege de ludieke acties die kolderstichtingen Calvé en Emoru organiseerden.
Een grote trekpleister gedurende een aantal jaren was het Zakkenfestival. Zoals u op de foto kunt zien stonden daarvoor in 1982 meer mensen op de Maasberg dan voor het NK Wielrennen anno 2010.....

Plaatselijke notabelen stonden in de rij om zitting te nemen in de meest waanzinnige jury's of lieten zich door honderden inwoners met overrijpe tomaten bekogelen. Uit respect voor de families zullen we hun namen hier niet vermelden....We zullen de aanblik van de Dorpsstraat na afloop nooit vergeten....

Het bestuur van beide stichtingen werd gevormd door Piet Ronden, Lei Ummels en Fons Meijers. Zij werden terzijde gestaan door tante Sjanet, nonk Pol uit Dilsen, geheim agent 47-12, ome Sjang en ome Ties maar vooral door Wullem (Schulpen) van Eigenwijks. Die plaatste de georganiseerde onzin steevast in de dagelijkse rubriek Eigenwijks in dagblad De Limburger.

klik op afbeelding voor vergroting

klik op afbeelding voor vergroting

Hieronder foto's van Raoul van Bergen gemaakt tijdens het Zakkenfestival in 1983 

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien