Skip to main content

HISTORIE

1968 Harrie Steevens wint Amstel Gold Race

In 1968 won plaatsgenoot Harrie Steevens de Amstel Gold Race. In het filmpje -mooi muziekje?- is helaas alleen zijn finish te zien.

De 3de editie van de Amstel Gold Race vond plaats op 21 september 1968. Het parcours, met start in Helmond en finish in Elsloo, had een lengte van 254 kilometer. Aan de start stonden 152 renners, waarvan 34 de finish bereikten. De 3e editie wordt in plaats van in april in de maand september verreden, de Internationale Wielerunie geeft dat jaar de Grote Prijs van Roeselaere voorrang op de kalender. De finish in Meerssen lukt niet in september, daarom wordt uitgeweken naar Elsloo. In Elsloo worden nog 5 omlopen van elk 6,8 km gereden.
De uitslag:

1 Harry Steevens NED
2 Roger Rosiers BEL
3 Daniel Van Ryckeghem BEL
4 Jo de Roo NED 
5 Wim Schepers NED

  • Laatste update op .
Filip Platti
Het verzamelen van wielerfoto's is mijn grote hobby. Thans ben ik op zoek naar foto's van ex-wielrenner Harrie Steevens.Wie kan mij helpen ? Neem aub contact met me op. (). Foto's van andere wielrenners uit uw streek zijn eveneens van harte welkom. Dank bij voorbaat.
0
Ad Raaijmakers
Foto's Harrie Steevens
Hoi Filip,
Op mijn speurtocht naar foto's kwam ik jouw bericht tegen. Ook ik verzamel foto's maar dan vooral van alle winnaars van de Amstel Gold Race. Ik heb per winnaar een overzicht van al zijn overwinningen en daarbij zoek ik al sinds jaren de betreffende overwinningsfoto bij het liefst zowel de finsichfoto en de huldigingsfoto. Maar zeker één van de twee.
Dus ook van Harrie Steevens, de winnaar van 1968. Ik heb foto's en die wil ik je best sturen. Maar bij Harrie mis ik ook nog wel foto's. Misschien kunnen we elkaar van dienst zijn. Ik hoop dat dit bericht nog geldt, want ik zie dat het oorspronkelijke bericht al een tijdje geleden is gepost. Laat maar weten of er nog interesse is. Veel groeten , Ad Raaijmakers

0
Laat reactieformulier zien