Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

1972 Utopia - Foto's opening Dorpstraat 7a

U ziet foto's van de opening in het voormalige patronaat aan de Dorpstraat 7a in Elsloo op 7 januari 1972. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting. Foto's ter beschikking gesteld door Lou Fredrix; tenzij anders vermeld. Heeft u nog foto's of ander materiaal? Graag! utopia@elsloo.info

Zo te zien werd deze foto op de openingsdag genomen voor aanvang van de festiviteiten. De spanning is te snijden en ze zitten aan de frisdrank.....! Behalve Louis Janssen, kastelein van De Dikke Stein op wiens vergunning de zaak in het begin draaide. En die de ijsstaven leverde waarmee de bierleidingen destijds gekoeld werden (...)

Vlnr Jean Penders, Thei Vrancken, Frans Fredrix, Lou Fredrix, Wim Hanssen, Jan Aspers, Ria Schepers, Louis Janssen. De kleurstelling van de muren was.....echt jaren 70!

Utopia Opening JJ FF LJ

Louis Janssen achter de bar; een deel van het bestuur er voor. Aan de muur een typisch jaren 60/70 kunstwerk....post-flowerpower ofzo. Of de verwijzing naar een Congregatie door de notabelen op prijs is gesteld, wagen we te betwijfelen.

In afwachting van de opening. Rechts aan de tafel de toenmalige Jeugdraad met o.a. kapelaan Bex en de heren Gobbens en Gelissen. Achter, links aan de tafel o.a. Sjeng Meijers, een van de bedrijfsleiders op papier. 

Burgemeester Meijer draait het eerste plaatje bij de opening van Utopia in het voormalige patronaat op 7 januari 1972

Utopia voorzitter Hub Meijers tijdens zijn openingstoespraak

DJ Lou Fredrix tijdens het openingsfeest op 7-1-1972

Utopia Opening Bestuur

Het Utopia bestuur achter de receptietafel tijdens de opening: vlnr Frans Fredrix, Frans Beckers, Jan Janssen, Jo Dohmen, Hub Meijers, Ria Schepers-Muris, Jean Penders, Jan Aspers

 

Utopia Opening FamFredrix

Familie Fredrix tijdens de opening. Rechts Riki Fredrix bestuurslid van het eerste uur (samen met moeder Dohmen en pa Meijers) omdat de oprichters nog minderjarig waren.....(destijds meerderjarigheid nog bij 21 jaar) Stuyvesant en Cabalero deden destijds nog goede zaken.

Utopia Opening Feest

Bij de opening werd ontheffing verleend om tot 02.00 uur door te feesten. Voor de gelegenheid waren ook tafels en stoelen geplaatst. Normaal stonden er alleen zitblokken.

Utopia Opening JPLV Band

De muzikale omlijsting bij het openingsfeest werd afgestemd op de genodigden en niet op de jeugd! Vandaar dat de alombekende JPLV Band uit Stein aantrad.

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien