Skip to main content

UTOPIA
jongerencentrum 1970-1988

1973 Utopia • Studieweekend Terborg Schinnen

 

Het is 1973. Bestuur en medewerkers van Jongerencentrum Utopia in Elsloo zijn op studieweekend bij collega jongerencentrum Terborg in Schinnen.

Het thema was waarschijnlijk "hoe om te gaan met de toenemende agressie van onze bezoekers" of iets in die trant. Rollenspel en discussie zijn in beginsel saai, maar dat verandert als er een camera in de buurt is. Dan wordt 't spannend...en zeker in 1973. Jammer dat er geen geluid bij zit.

Alle personages in de film zijn medewerkers en bestuursleden van Utopia. Ja, ook de maffioso in zwarte leren jack en mega bakkebaarden....is gewoon Jantje Vanmulken, medewerker buffet en later voorzitter van het slavenbestuur. Huub Stapel is er niets bij.....Het is de vraag of de pinten er tegenwoordig nog zo gemakkelijk in glijden?!
Blijkbaar is Jan in de film de aanvoerder van een bende agressieve bezoekers. Jan Aspers was zo te zien undercover in z'n lichte regenjas.....Thei Vrancken draagt de standaard outfit in die dagen: een groene legerjas. Verder zijn in de openingsscène te zien Henk van Loo en Harrie Hennen.

Kortom: genieten geblazen met dit tijdbeeld!

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien