Skip to main content

ELSLOO

Rondleidingen Waterschapsbedrijf Limburg

Zondag 07.04.2024 ⏱ 10:00
Hits: 64

Wikipedia CC0 WWTP Antwerpen Zuid

Afbeelding: enkel ter illustratie rioolzuiveringsinstallatie in Antwerpen (Wikipedia)

Op zondag 7 april organiseert het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) een gezellige burendag in Stein. Je bent van harte uitgenodigd om gratis deel te nemen aan een rondleiding. 

Ook altijd willen weten wat er gebeurt, bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Stein? Hoe wij afvalwater van onder meer gemeente Stein zuiveren zodat het weer als schoon en ecologisch gezond water de natuur in kan stromen. Daar komt heel wat bij kijken! Het zuiveren van rioolwater is een industrieel proces met veel technische innovaties en aandacht voor duurzaamheid.

WBL laat het je allemaal graag zien op zondag 7 april op de WBL-burendag, speciaal voor de inwoners van de gemeente Stein. Een unieke gelegenheid om meer te leren over hoe belangrijk het zuiveren van rioolwater is en vooral ook hoe we dat doen. Een interessante en educatieve ervaring voor jong en oud. Deelname is gratis.

Op zondag 7 april zijn er vier rondleidingen, start: 10:00, 10:45, 11:30 en 12:15 uur. Elke groep bestaat uit maximaal 60 personen. Let op: vol=vol!

Meer informatie, bezoekvoorwaarden en aanmelden vind je op onze website wbl.nl ⇢

Het adres waar we samenkomen is Dalerveltweg 3 in Stein. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen een leerzame en leuke dag te beleven!