Skip to main content

ELSLOO

Dassenwandeling IVN

Zaterdag 06.04.2024 ⏱ 10:00
Hits: 37

rawpixel id 6028617 das

Wist je dat in Elsloo dassen wonen? Het zijn gemoedelijke en ongevaarlijke dieren (wanneer niet gestoord), die een groot gedeelte van hun leefwereld met ons delen, zij het dat zij dat ’s nachts doen. Je ziet ze dus bijna nooit. Je hoort de laatste tijd veel over de das, maar dan gaat het over het ondergraven van spoortaluds en andere gevoelige plekken. Dat is bij ons gelukkig niet het geval, die van ons houden zich aan de regels.

Binnen IVN Elsloo bestaat er een dassenwerkgroep. De leden hiervan gaan regelmatig op pad en bewaken dat de dassen ongestoord hun leven kunnen leiden. Maar … onbekend maakt onbemind. Vandaar dat wij een wandeling organiseren waar iedereen aan mee kan doen. Wij laten jullie kennismaken met burchten, vluchtpijpen, wissels, latrines, hun voeding, enz enz.

Wanneer: zaterdag 6 april
Tijd: aanvang 10 uur, einde rond 12 uur
Startplek: parkeerplaats langs spoor bij Medammerweide (Elsloo, richting Terhagen)

Let op: de wandeling vindt plaats op moeilijk begaanbare wegen, je moet dus goed ter been zijn. Stevig schoeisel wordt geadviseerd. Kinderen zijn welkom, maar het is wel een heel eind lopen. Honden zijn op deze wandeling niet toegestaan.

Deelname is gratis, graag aanmelden via . Voor meer informatie bel Remi Diris, tel. 06-53759585