Skip to main content

Kyle Hoeveler, KNVB-scheidsrechter

  • Afbeeldingen | Bron: Kyle Hoeveler ©

& scheidsrechterscoördinator SV Haslou

De tweede in de rij voor "Lobby je hobby" is Kyle Hoeveler (jaargang 1998) uit de Elserveldstraat, afkomstig uit een bekende familie uit Terhagen.

Kyle is al sinds 2012 actief als scheidsrechter. Aanvankelijk als verenigingsscheidsrechter bij het Elsloose SV Haslou, sinds 2016 als bondscheidsrechter voor de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Hoofdzakelijk acteert hij bij de senioren mannen (eerste en tweede klasse), maar ook in het jeugd- en vrouwenvoetbal is Kyle sporadisch actief. Zo mocht hij onlangs debuteren in de Eredivisie Vrouwen bij de wedstrijd AFC Ajax – VV Alkmaar op sportpark De Toekomst te Amsterdam.

 

Naast het arbitreren bij de KNVB houdt Kyle zich ook bij SV Haslou als scheidsrechterscoördinator achter de schermen met een team van (oud)scheidsrechters bezig met de opleiding en coaching van de nieuwe generatie voetbalscheidsrechters.

Deze maand (april 2023) is wederom een nieuwe lichting jeugdscheidsrechters klaargestoomd om binnenkort de eerste meters in hun scheidsrechterscarrière te maken. 

 

Kyle Hoeveler Elsloo

Kyle heeft een passie voor het scheidsrechtersvak. Zonder scheidsrechters is er immers geen voetbal en geen fairplay op de voetbalvelden. De rol van de scheidsrechter in het veld is volgens hem enorm belangrijk als het gaat om spelplezier, het toepassen van de regels en voorkomen en oplossen van conflicten.

 Iedere zondagmiddag staat Kyle ergens in Nederland op de wei om bij te dragen aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd én daarmee ook aan het plezier van alle voetballers en kijkers.
Ook scheidsrechter worden? Kyle komt graag met jou in contact!  Bekijk de mogelijkheden bij SV Haslou ⇢

In het dagelijks leven is Kyle werkzaam als jurist en daarnaast ook gemeenteraadslid in Stein voor CMB.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien