Skip to main content

ELSLOO

pensioen

Nieuw pensioenstelsel

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com public domain free CC0 ©

Update 8 juni 2023

Ze gokken met mijn zuurverdiende geld...

De meeste mensen maken zich zorgen over hun pensioen nu de nieuwe pensioenwet is aangenomen door de Eerste Kamer. Mensen tegen hun pensioenleeftijd aan hebben de meeste zorgen.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder bijna 33.000 leden van het Opiniepanel. Het zit ze vooral niet lekker dat de hoogte van de pensioenen samenhangt met de situatie van de economie. Lees verder op EenVandaag ⇢


Update 23 mei 2023

Deze week gaat de Eerste Kamer een beslissing nemen over de nieuwe pensioenwet. Ondanks alle onduidelijkheden en bezwaren (sinds kort ook door de denktank van het CDA) lijkt het er helaas op dat die er nog snel doorgejast wordt voordat de nieuwe Eerste Kamer wordt gekozen. 
Opeenvolgende regeringen Rutte hebben onomstotelijk aangetoond dat ze tot NIETS in staat zijn, niet met vooruitziend beleid en zeker niet in het oplossen van door hun gecreëerde problemen. En die gaan nu beslissen over geld dat werknemers en werkgevers voor de oude dag gespaard hebben? Dat kan alleen maar fout aflopen.... vraag het in Groningen en Zuid-Limburg, vraag het aan toeslagouders. 
Straks kan werkend Nederland op een houtje bijten en gaan verzekeraars, banken, vermogensbeheerders, pensioenuitvoerders en advocaten er met de buit vandoor.
Herinnert u zich nog de verdwenen miljarden van het ABP ⇢ tijdens langjarig bewind van Lubbers?! Binnen nu en 10 jaar kunnen daar minimaal 70.000.000.000 verdwenen euro's onder Rutte bij.....

Update 23 februari 2023

De Eerste Kamer is begonnen met de behandeling van de wet die ons pensioen nog meer onzeker maakt. Je weet straks nog wel wat je moet betalen voor je pensioen, maar niet wat je ontvangt. Daarom roepen ouderenorganisaties en gepensioneerden samen met de SP de Eerste Kamer op om deze pensioenwet tegen te houden. Stop het casinopensioen. Video ⇢

Ondanks grote bezwaren en waarschuwingen van experts hebben de voorstemmers  VVD, D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks, PvdA, SGP en Volt de nieuwe pensioenwet door de Tweede Kamer gedrukt. Maar deze pensioenwet rammelt aan alle kanten: de wet legt de rekening van 70 miljard voor het invoeren bij werkenden en gepensioneerden, door het individualiseren van ons pensioen gaat er meer winst naar verzekeraars en het rechtssysteem zal vastlopen waarschuwen deskundigen. Deze wet maakt bovendien onze pensioenen nog meer onzeker omdat je pensioen straks afhankelijker wordt van de financiële markt. Het kan goed gaan, maar ook ontzettend mis. Dit risico zouden we niet moeten nemen met ons pensioen.

Er zal pas ná de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart over deze wet worden gestemd, waardoor de verkiezingen voor de Provinciale Staten (en daarmee ook de Eerste Kamer) dus ook over ons pensioen gaan. 
(Bron: SP)

Hoe zit het nou precies met dat nieuwe Pensioenstelsel? 
Wat betekent het nieuwe pensioenstelsel voor jou? Blijft er nog wel geld over voor je pensioen? Mag je zelf kiezen welke pensioenregeling je wilt hebben? Lees verder op fnv.nl ⇢

Lees alle actualiteit op tweedekamer.nl ⇢


Akkoord juli 2020

Tien jaar lang is erover onderhandeld en nu is het zover: er is een akkoord over een nieuw pensioenstelsel.
Lees er alles over in De Limburger >

Hieronder een video over het nieuwe pensioenstelsel in Buitenhof.   

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien