Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

45 laadpalen erbij voor schijn-duurzaamheid

De komende drie jaar worden in Stein 45 laadpalen voor elektrische auto's geplaatst. Daarvan rijden anno 2021 ongeveer 115 stuks rond in de gemeente (...waar hebben we het in godsnaam over?!...)
Omdat er vanaf 2025 een forse toename van deze voertuigen verwacht wordt, gaat de gemeente Stein nu alvast het aantal laadpalen fors verhogen. Nu is er blijkbaar capaciteit bij leverancier Vattenfall. 

Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, staat allesbehalve bekend als een schone opwekker van stroom. En staat zelfs op plek 3 van grootste CO2-uitstoters van Nederland, direct achter Tata Steel en Shell. In Duitsland wordt hun energie opgewekt met zwaar vervuilende kolencentrales. Dus hoezo duurzaamheid, schoon en zuinig autorijden?!

Maar goed, Stein loopt voor de fanfare uit en gaat het aantal laadpalen fors verhogen omdat er in 2025 naar verwachting meer dan 1400 elektrische bolides rondrijden in Stein, in 2030 bijna 3000 en in 2035 zelfs 5000... eerst zien, dan geloven.

In diezelfde week maakt de Consumentenbond bekend dat er bij meer dan 500.000 huishoudens in Nederland energie-armoede dreigt: slecht geisoleerde woningen, daarom hoog verbruik, plus 50% energiebelasting en BTW; gevolg: een te hoge en onbetaalbare rekening. En tegelijkertijd gaan we door met investeren in luxe duurzaamheid die voor deze huishoudens hun hele leven onbereikbaar blijft.

Er klopt iets niet...

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien