Skip to main content

AELSE ALAAF !

ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Jessie Driessen maakt Vastelaovendposter 2023

De ellefde Vastelaovesposter van Aelse!

Het Wittemgenootschap Elsloo geeft dit jaar voor de 11e keer de Vastelaovesposter van Aelse uit. De poster is vanaf 23 januari bij de servicebalie van Albert Heijn Elsloo te koop (3 euro). Ook gaan vrijwilligers in delen van Elsloo en Catsop huis-aan-huis om de kleurrijke poster te verkopen.
Wil je ´m mee helpen verkopen in jouw buurt, graag, laat het ons dan weten bij het Wittemgenootschap (05-13615219 of wittemgenootschap@gmail.com).

Plaatselijk kunstenares Jessie Driessen-Lemmens (86) is de maker van de 11e carnavalsposter van het dorp. De hele opbrengst van de posterverkoop komt traditioneel ten goede aan Stichting Hope Project India, die kinderen in India financieel helpt om te kunnen studeren. De firma Göttgens sponsort de drukkosten.

Jessie Driessen is een bekende Elsloonaar, niet alleen vanwege haar schilderijen en sculpturen, waarvan het beeldje van de Aelser Geis de bekendste is. Maar ook omdat ze samen met haar man Chris van 1960 tot 1990 slagerij Driessen, in de volksmond Lei van Laentje, aan de Stationsstraat bestierde. Chris was overigens in 1955 Prins van de Sajelaire. Jessie is al vanaf de oprichting -50 jaar geleden- lid van de plaatselijke Expressiegroep De Ruif.
Laat zien dat je een warm hart hebt voor de vastelaovend in Aelse en hang de carnavalsposter van 2023 allemaal voor het raam. Alaaf!

Laat reactieformulier zien