Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.
Groenewald

Uitbreiding Groenewald vordert volgens planning

  • Afbeeldingen | Bron: Groenewald ©

Update 18.06.2024

De bouw van de uitbreiding van Groenewald is in volle gang en verloopt volgens schema. De fundering is uitgegraven en er zijn meer dan 70 funderingspalen gestort. Momenteel is de aannemer bezig met koppensnellen, waarbij de betonnen paalkoppen van de heipalen op maat worden afgehakt om het betonijzer vrij te maken voor de nog te storten funderingsbalken.

Tegelijkertijd wordt de bouwweg aangelegd, die langs de hondenspeelweide en het parkeerterrein van de begraafplaats naar het sportveld loopt. Bouwverkeer maakt gebruik van de route Cortenbachstraat-Suttnerstraat-Heisteeg.

In mei vond een verkeersoverleg plaats met buurtvertegenwoordigers en leden van de oudercommissie. Diverse voorstellen om de verkeerssituatie rondom Groenewald te verbeteren zijn gedeeld met de gemeente. Er wordt begonnen met het aanpassen van de bebording op de Arnoldenstraat, terwijl andere adviezen verder worden uitgewerkt en opnieuw besproken in de verkeerswerkgroep.

Voor de zomervakantie verschijnt nog een nieuwsbrief over de voortgang van de bouw. Tijdens de vakantie wordt doorgewerkt, behalve in de bouwvak (weken 31 en 32). Na de vakantie wordt de informatievoorziening hervat.

Voor actuele updates kunnen belangstellenden de Bouwapp installeren via Google Play of de App Store. Via de app kunnen ook meldingen worden gedaan aan aannemer Bertens Bouw. In geval van calamiteiten kan contact worden opgenomen met uitvoerder Marco Meijs op tel.nr. 06-42070212.


 Update 30.04.2024

Op donderdag 18 april werd de bouw van de uitbreiding van Groenewald officieel gestart met de onthulling van het bouwbord, gevolgd door een informatieavond voor bewoners. Tijdens deze avond konden aanwezigen vragen stellen en het ontwerp van het nieuwe gebouw bekijken.

Werkzaamheden tijdens meivakantie
Tijdens de meivakantie (29 april tot en met 12 mei) begint Bertens Bouw met grondwerkzaamheden, waaronder het boren van grondpalen. Er wordt geprobeerd om de overlast te minimaliseren. Overlast kan worden gemeld via de Bouwapp, terwijl calamiteiten gemeld kunnen worden bij uitvoerder Marco Meijs (tel.nr. 06-42070212).

Bouwverkeer en speciale bouwweg
Om de overlast van bouwverkeer te beperken, is het plan om een speciale bouwweg aan te leggen. Dit moet nog worden goedgekeurd door Stichting LVO. Nadere informatie volgt zodra dit is geformaliseerd.

Updates via Bouwapp
Belangstellenden kunnen de Bouwapp installeren via de Google Play store of App Store om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en om meldingen te doen aan Bertens Bouw.

Verkeersoverleg in mei
In mei vindt een vervolgoverleg plaats over de verkeerssituatie, waarbij drie bewoners de buurt vertegenwoordigen. Bewoners kunnen hun vragen of opmerkingen over de verkeerssituatie aan hen doorgeven.

  • Laatste update op .