Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Harie Rouvroye 1928 - 2018

Op vrijdag 13 juli 2018 is op 89-jarige leeftijd de bekende Elsloonaar Harie Rouvroye plotseling overleden. Harie was een van de drijvende krachten achter het Streekmuseum Elsloo.

Veertien dagen geleden opende het Streekmuseum een nieuwe vleugel waar onder andere een deel van de imposante oorlogscollectie van Harie wordt tentoongesteld die hij aan het museum heeft geschonken. Gelukkig heeft hij aan de afronding van zijn levenswerk nog mogen meewerken. Hij genoot er van.

Harie was dé vraagbaak voor iedereen die iets moest weten over de historie van Elsloo, of het nu ging over de tweede-wereldoorlog, om onbekenden op een oude schoolfoto, om wetenswaardigheden over de aanleg van het Julianakanaal, over de Elsloose Bokkenrijders, de brikkebekkers.... Harie wist overal van.
Harie Rouvroye (en Guus Peters) hebben mij menigmaal geholpen met het oplossen van historische onduidelijkheden op deze site.

In gesprek met Harie Rouvrouye 14.03.2018 02

Op 14 maart jongstleden hing een volle zaal in het Maaslandcentrum nog aan zijn lippen tijdens "In gesprek met... Harie Rouvroye"
Harie staat links op deze foto van 14 maart.

Wij wensen zijn kinderen en verdere familie, vrienden en bekenden veel sterkte met dit grote verlies!

Links:

- In memoriam op website Streekmuseum Elsloo (15.07.2018)

verslag "In gesprek met... Harie Rouvroye" (14.03.2018)

- Harie Rouvroye... 'nne richtige Maaskèntjer (2013)

Harie Rouvroye vertelt over aanleg Julianakanaal (1995)

- Elsloo tijdens WO-II (diverse artikelen) 

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien