Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Onderhoud kerkhof ondermaats in 2019

Nabestaanden en bezoekers ergeren zich aan de belabberde staat van het groenonderhoud op de gemeentelijke begraafplaats aan de Past. Haesenstraat/Spoorstraat.

Paden staan vol onkruid en het gras wordt met te grof geschut gemaaid, waardoor het gras langs de grafranden niet worden meegenomen.

Voorheen werd tot veler ergernis een bosmaaier gebruikt waardoor de graven helemaal vol gras hingen na een maaibeurt. Waarom niet gewoon met een motormaaier en de randen met een kantmaaier, zoals iedereen dat doet?!

Elsloo kerkhof 2019 02

In 2017 werd het kerkhof fors opgeknapt door de gemeente nadat het klachten regende over de staat van onderhoud. Nu dreigt het opnieuw mis te lopen.

Het is nog niet duidelijk wie hier schuldig aan is: de firma die het onderhoud uitvoert of de gemeente die de geldkraan misschien heeft dicht gedraaid.

Een aantal inwoners hebben in elk geval een klacht ingediend via de Gemeente-app. Deze en andere meldingen kunt u hier terug zien >

Op die website of via de MijnGemeente app kunt u ook nieuwe meldingen doorgeven. Meer informatie >

Maar 2 maanden na de eerste meldingen is er nog niet bar veel veranderd...

Klik op foto's voor vergrotingen.

Elsloo kerkhof 2019 05

  • Laatste update op .
A.M.J.Pelzer-van Es
Klachten graf
Goh we zijn dan toch niet de enige die klagen over het onderhoud. Je wil niet weten wat wij voor een problemen met het graf van onze ouders hebben gehad,( en nu nog). Tientallen klachten ingediend, werd niets fatsoenlijks meegedaan, zelfs een klacht ingediend bij de gemeente Stein. Eindelijk na maanden werd het graf fatsoenlijk bijgevuld. Bij de eerste maaibeurt, werd de rand van de granietenborder al beschadigd. En nu een verschrikking slecht ingezaaid en de randen moeten we zelf bijknippen. Ook veel onkruid en slecht pad. Ons is gezegd dat er geen beheerder meer is en daarom is het kerkhof zo onderkomen, blijven klagen helpt helaas niet. Wat wij ons afvragen is wat doet de gemeente met al dat geld wat je moet betalen als grafrechten en bijkopen van het graf, wat toch een behoorlijk hoog bedrag is. Wij hopen toch dat deze problemen snel worden opgelost. Triest in en intriest en mensonterend hoe er met de graven wordt omgegaan.
vriendelijke groet ...

0
Laat reactieformulier zien