Skip to main content
ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

Nedlin Limburgs Ondernemer van 2021

Industriële wasserij Nedlin uit Elsloo is Limburgs Ondernemer van het jaar 2021 geworden.

Het thema van de verkiezing was dit jaar "duurzaamheid". De jury koos voor het Elsloose familiebedrijf dat aan de Sanderboutlaan op Business Parc Stein een gigantisch grote wasserij voor de zorgsector bouwt: de meest duurzame van Europa.

Luuk en Stef de Win, eigenaren van het bedrijf, vervullen daarmee een voortrekkersrol in de sector. De wasfabriek gaat een biologische waterzuiveringsinstallatie gebruiken waardoor ze geen water meer op het riool hoeven te lozen. Men gaat ook een milieuvriendelijk wasmiddel gebruiken dat de klus op lagere temperatuur even goed klaart. Ook bij de bouw van de nieuwe wasfabriek stond duurzaamheid hoog in het vaandel: het gebouw is bijzonder goed geïsoleerd, alle bouwmaterialen zijn herbruikbaar en op het dak liggen 2200 zonnepanelen. De CO2 uitstoot van Nedlin halveert door de nieuwe fabriek.

Het is een overweldigend groot gebouw langs de Sanderboutlaan, maar dat maakt niet veel uit in een gebied waar de horizon toch al blijvend naar de knoppen is. Je kunt niet alles hebben....

Foto onder: het huidige Nedlin-complex. De nieuwe fabriek verrijst aan de weg linksboven.

Foto's: Nedlin en Architekten aan de Maas.

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien