Skip to main content
Hoes veur 't Limburgs

Hoes veur 't Limburgs

  • Afbeeldingen | Bron: rawpixel.com, Hoes veur 't Limburgs ©

 

’t Hoes veur ’t Limburgs is opgerich óm ’t Limburgs as sjtreektaal in Nederlands Limburg te verankere, ’t gebroek daovan te bevordere en de pesitie te versjtevige euveral in de samelaeving.

’t Hoes veur ’t Limburgs is opgericht om het Limburgs als regionale taal in Nederlands Limburg te behouden, het gebruik ervan te bevorderen en de positie te verstevigen in alle geledingen van de samenleving.

Hoes veur t Limburgs logo

In 't Hoes komt alle kennis over de Limburgse taal samen. Als een centrale plek heeft 't Hoes contact met veel mensen en organisaties die met de Limburgse taal, cultuur en samenleving te maken hebben. 't Hoes zet zich ook in om te laten zien hoe belangrijk en nuttig het is om meerdere talen te spreken en de Limburgse taal overal te gebruiken in Limburg.

't Hoes maakt en deelt (educatieve) producten over de Limburgse taal samen met andere organisaties. De activiteiten van 't Hoes zijn erop gericht om de Limburgse taal meer bekendheid te geven, te verjongen door jongere mensen erbij te betrekken, samen te werken en de taal professioneel te gebruiken.

+ Naar website Hoes veur 't Limburgs ⇢
(na openen website dienen vlaggen-knoppen rechts voor tweetaligheid in Limburgs en Nederlands)

+ Naar het gratis Limburgs Woordenboek ⇢

+ Naar woordenboek De Platte Aelsenaer ⇢

+ Naar dialectboek Trampele in Aelse ⇢

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien