Skip to main content

HISTORIE

2017 Maas bij Meers

Bij hevige regenval treedt de Maas regelmatig buiten haar oevers. De rivier verandert dan in een woeste stroom.
Video hieronder van Jan Janssen, gemaakt op 16-12-2017 bij Meers.

Dankzij Jeroen Dolmans van de website Itteren in Beeld » kunnen wij de actuele waterstand van de Maas bij Elsloo tonen. De standen en grafieken worden elke 10 minuten geactualiseerd. Om deze te zien moet u de pagina vernieuwen middels de toets F5.

De laatste 24 uur:

De laatste 9 dagen:


klik op afbeeldingen voor groter formaat

Beelden van vorige hoogwater in 2012

Foto Pierre Reubsaet


Meldpunt Water in Limburg van start: 0800-0341

Rijkswaterstaat, Waterschap Peel en Maasvallei, Waterschap Roer en Overmaas en Waterschapsbedrijf Limburg introduceren één gezamenlijk meldpunt voor problemen met oppervlaktewater in de provincie Limburg.

0800-0341 is vanaf nu hét telefoonnummer waar burgers en bedrijven 7 dagen in de week, 24 uur per dag melding kunnen maken van misstanden, opmerkelijkheden of calamiteiten bij, op of in het oppervlaktewater zoals de Maas, een kanaal, beken en plassen.

 

Het is de bedoeling om het mensen makkelijker te maken. Ook bij hoogwater kunnen mensen dit nummer bellen. Het is het eerste gezamenlijke meldpunt in Nederland van Rijkswaterstaat en de Limburgse Waterschappen waarbij zo intensief wordt samengewerkt.

Eén meldpunt
Bij het loket kunnen meldingen binnenkomen over bijvoorbeeld wateroverlast, vissterfte, vogelsterfte, vreemde kleur/geur van het water, vuildump of andere verdachte zaken. Het loket kan meldingen doorzetten naar verantwoordelijke partijen zoals gemeenten, waterschappen, brandweer, politie, waterschapsbedrijf of Rijkswaterstaat. Burgers kunnen uiteraard organisaties ook direct benaderen.

Samen sterk
Rijkswaterstaat, Waterschap Peel en Maasvallei, Waterschap Roer en Overmaas en het Waterschapsbedrijf Limburg intensiveren de samenwerking om bij calamiteiten nog beter voorbereid te zijn en elkaar te kunnen helpen. Het meldpunt Water is één van de initiatieven. Ook houden ze samen calamiteitenoefeningen en opleidingen, wisselen ze kennis en ervaringen uit bij incidenten en stemmen de hoogwaterberichtgeving af.

 

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien