Skip to main content

HISTORIE

ATTENTIE: Dit artikel is gearchiveerd; aan de inhoud kunnen geen rechten meer worden ontleend.

2015 Conincx Pop

Zaterdag 4 juli werd de 33e (!) editie van Conincx Pop gehouden... Enkele jaren geleden uitgeroepen tot gezelligste festival van Nederland. Want als het zonnetje schijnt en de Jupiler koud genoeg blijft, kan het niet stuk aan de oevers van de Maas. 

logo-ConincxPopMooi meegenomen dat er dan ook nog wat bandjes van heinde en verre komen die het feestje naar een hoger niveau tillen.

"Conincx Pop blijft grensoverschrijdend"

Vanaf 1997 ligt het festivalterrein van Conincx Pop langs de Maas in Elsloo. Een prachtige locatie met aan de overkant van de Maas onze zuiderburen België. Naast het feit dat Belgische bezoekers ons festival hebben ontdekt en er meestal wel een Belgische act op ons programma staat (zo ook dit jaar) gaan wij deze 'natte grens' verder niet over. Dit doen we wel als het muziekgrenzen betreft, die gaan we graag over en dat doen we ook dit jaar weer.

Dat is zeker niet voor de eerste keer, zo heeft de fanfare De Maasgalm uit Elsloo in 2008 een spetterend optreden gegeven met fanfare muziek tot popnummers met als klap op de vuurpijl samen met de band Reincarnatus een aantal nummersspelen. Dit jaar hebben we opnieuw een groot gezelschap op het podium staan niemand minder dan de Koninklijke harmonie St. Caecilia uit onze buurgemeente Beek. Zelfs gemeente grenzen worden beslecht!
De harmonie heeft onlangs in de Asta te Beek nog een heus Proms concert gespeeld waar ze, aangevuld met een popband, een poprepertoire ten gehore hebben gebracht. Op Conincx Pop zullen ze ook in deze samenstelling aantreden en zal de voormalige punker Marco Roelofs hierbij een gastoptreden verzorgen. Veel meer willen we echter nog niet verklappen, wie nieuwsgierig is geworden is welkom 4 juli op ons festivalterrein.Naast deze grensoverschrijdende combinatie hebben we natuurlijk nog meer acts geboekt. De line-up ziet dit jaar als volgt uit: Nu of Nooit finalist Black Velcro, de winnaar van de Grote Prijs van Nederland, Leeways en de Amerikaanse rootsrockers The Bloodhounds, de Belgische band Raketkanon, (die op het moment net zo hard gaat als de naam al doet vermoeden) Uit Leipzig Two Wooden Stones, een akoestische band met een folk, rock and world music touch. De blues rockers komen aan hun trekken met Dan Patlansky uit Zuid-Afrika. Als laatste band, letterlijk en figuurlijk, de afsluiter van de avond op zaterdag 4 juli is Dwayne Dopsie and the Zydeco Hellraisers. Deze band uit Louisiana zal Conincx Pop in stijl afsluiten en de naam van de band zegt al genoeg over wat je mag verwachten.

Conincx Pop zou Conincx Pop niet zijn als we hiermee klaar zouden zijn. Nee, alle ombouwpauzes gaan dit jaar niet in stilte voorbij, maar worden allemaal opgevuld door lokaal talent uit ons eigen Limburgse land. Zo zullen er 5 singer-songwriters de 7 pauzes muzikaal invullen op een apart podium in 'huiselijke stijl' passend bij deze kleinkunst. De volgende talenten zullen in de pauze hun mannetje of vrouwtje staan: Stan Smeets, Lotte Walda, Melvin Thomassen, Sem Dylan en Noelle de Bie. Een aantal van hun hebben ook meegedaan aan de landelijke competitie De beste singer-songwriter van Nederland.

Het programma:
14:30 - 15:20 The Bloodhounds (US)
15:40 - 16:25 Leeways (NL)
16:45 - 17:30 Black Velcro (NL)
17:50 - 18:50 Two Wooden Stones (DE)
19:20 - 20:10 Koninklijke Harmonie St. Caecilia feat. Marco Roelofs (NL)
20:40 - 21:40 Raketkanon (BE)
22:00 - 23:00 Dan Patlansky (ZA)
23:20 - 00:30 Dwayne Dopsie and the Zydeco Hellraisers (US)

In de 7 pauzes word je getrakteerd op de volgende Limburgse talenten:
Lotte Walda, Melvin Thomassen, Noëlle de Bie, Sem Dylan wn Stan Smeets

  • Laatste update op .
Laat reactieformulier zien